Asiantuntijatiimi palveluksessasi: Uudenlaista palvelua Espoossa Kilon terveysasemalla

Julkaistu: 19.10.2021 8.30Päivitetty: 29.10.2021 7.09
Kuva neuvonnasta, henkilö on tietokoneella.

Kilon terveysaseman palvelu uudistuu marraskuussa, kun uusi tiimimalli otetaan käyttöön. Saat palvelua nopeammin, kun eri alojen asiantuntijat ratkovat asiaasi yhdessä. Saat myös oman yhteyshenkilön. Ja palvelua on luvassa myös etänä, jo heti ensimmäisen yhteydenottosi aikana.

Uusi tiimimalli tarkoittaa sitä, että asiaasi hoitaa useamman alan asiantuntija yhdessä. Tiimissä voi olla lääkäri ja hoitaja, ja lisäksi vaikkapa fysioterapeutti, suuhygienisti, sosiaalityöntekijä, mielenterveyshoitaja sekä vanhusten palvelujen ammattilainen. Tiimi kootaan aina sen mukaan, millaista hoitoa ja apua tarvitset. 

Tiimin tuella asiasi ratkeaa nopeammin, eikä sinun tarvitse välttämättä edes tulla vastaanotolle. 

”Aiemmin terveydenhuolto on painottunut vastaanottokäynteihin. Nyt selvitämme tilannettasi yhdessä jo ensimmäisen puhelun aikana”, kertoo projektipäällikkö Krista Valtonen. 

Oma yhteyshenkilö tuntee tilanteesi 

Valtonen arvelee, että moni voi yllättyä, kun asiat ratkeavatkin aiempaa nopeammin. Tiimimallissa on myös toinen, monen toivoma hyöty: saat yhden tutun yhteyshenkilön, joka tuntee tilanteesi. Silloin ei tarvitse selittää samoja asioita uudelleen eri ammattilaisille. 

Näin se toimii: "Soita terveysasemalle, niin oma yhteyshenkilösi soittaa sinulle takaisin. Hän huolehtii siitä, että asiasi etenee ripeästi ja löydämme sopivan tiimin hoitamaan asiaasi", Krista Valtonen kertoo. 

Ensi vuoden alussa myös Ison Omenan terveysasema ottaa tiimimallin käyttöön. Ja kun olemme saaneet kokemuksia Kilosta ja Isosta Omenasta, levitämme hyvät opit laajemminkin Länsi-Uudellemaalle.  

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue(ulkoinen linkki) 

 

  • Hyvinvointialue