Senioreiden palvelukeskuksissa käynnistyy pienimuotoista toimintaa

Julkaistu: 8.9.2021 11.15Päivitetty: 8.9.2021 12.38

Senioreiden palvelukeskukset käynnistelevät toimintaansa. Kuntosalille on varattava harjoitteluvuoro. Suurimpaan osaan muista tapahtumista on ilmoittauduttava ennakkoon.

Senioreiden palvelukeskukset käynnistelevät toimintaansa.  Palvelukeskukset suljettiin syksyllä 2020 koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi.   Palvelukeskusten pitkä kiinniolo ja muut koronarajoitukset ovat vaikuttaneet monella tavalla senioreiden hyvinvointiin ja toimintakykyyn. Avaamme nyt palvelukeskusten toimintaa pienimuotoisesti.

Toimintaa käynnistyy Espoon keskuksen, Kauklahden, Leppävaaran, Soukan ja Tapiolan palvelukeskuksissa. Haukilahden palvelukeskus pysyy toistaiseksi suljettuna.

Osallistujamäärä rajoitettu

Espoolaiset seniorit pääsevät harjoittelemaan palvelukeskusten kuntosaleille varaamalla harjoitteluvuoron ennakkoon. Yksi henkilö voi varata enintään kaksi harjoitusvuoroa viikossa, jotta mahdollisimman moni pääsee harjoittelemaan.

Nyt käynnistyvien ryhmien ja tapahtumien ensisijaisena kohderyhmänä ovat erityistä tukea tarvitsevat seniorit. Palvelukeskusten viikko-ohjelmissa on fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toimintakykyä tukevaa toimintaa. Terveysturvallisuuden vuoksi ryhmien osallistuja määrä on rajoitettu tavanomaista pienemmäksi.  Suurimpaan osaan ryhmistä ja tapahtumista on ilmoittauduttava ennakkoon. Jos ilmoittautuneita on enemmän, kuin tapahtumaan voidaan ottaa osallistujia, osallistujat valitaan.  Palvelukeskuksen työntekijä haastattelee ilmoittautujat ja mukaan otetaan henkilöt, joiden tarpeisiin osallistuminen vastaa parhaiten.

Toistaiseksi palvelukeskuksen tiloissa ei voi oleskella tai muuten viettää aikaa.

Osa liikuntatapahtumista, esimerkiksi sauvakävelylenkit, kävellään ulkona, ja ulkona tapahtuvaan toimintaan ei tarvitse ilmoittautua.

Palvelukeskukseen vain täysin terveenä

Kuntosalille saa tulla ja viikko-ohjelman tapahtumiin saa osallistua vain täysin terveenä. Lisäksi on noudatettava hyvää käsi- ja yskimishygieniaa.  Kuntosalilla ja muualla palvelukeskuksen tiloissa suosittelemme kasvomaskin käyttöä. 

Arvioimme syksyn aikana, miten palvelukeskusten toiminta jatkuu.

Osa viikko-ohjelman tapahtumista saattaa olla täynnä. Uusia paikkoja avataan ja lisää tapahtumia järjestetään mahdollisuuksien mukaan. Tarkat tiedot kuntosalivuorojen ajanvarauksesta ja palvelukeskusten viikko-ohjelmista ilmoittautumisohjeineen löytyvät verkkosivuiltamme(ulkoinen linkki).   

Espoossa on kuusi senioreiden palvelukeskusta Espoon keskuksessa, Haukilahdessa, Kauklahdessa, Leppävaarassa, Soukassa ja Tapiolassa. Palvelukeskuksissa järjestämme erilaisia aktiviteetteja, kuten kädentaitoja, liikuntaa, taidetta, musiikkia, asiantuntijaluentoja, kursseja ja tapahtumia.