Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi rajoitusten purusta 1.10. alkaen

21.9.2021 11.00Päivitetty: 23.9.2021 7.29
Jääkiekkoluistimia ja kypäriä hyllyllä.
Pääkaupunkiseudun kuntien loput omat rajoitukset liikuntatilojen käyttöön ja harrastustoimintaan liittyen puretaan 1. lokakuuta alkaen.Kuva: Taru Turpeinen

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä esittää Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, että yleisötilaisuusrajoituksia ei ole tarvetta jatkaa enää 30.9.2021 jälkeen.

Samalla pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi, että kuntien loput omat rajoitukset liikuntatilojen käyttöön ja harrastustoimintaan liittyen puretaan 1. lokakuuta alkaen. Avoimen käytön liikuntatiloissa kuten uimahalleissa, kuntosaleilla ja ryhmäliikuntatunneilla ei enää lokakuun alusta lukien sovelleta henkilömäärärajoituksia. Samalla harrastustoiminnan ohje kaupunkien hallinnoimissa tiloissa muutetaan velvoitteesta suositukseksi.

Jatkossakin harrastustoiminnan järjestämisessä suositellaan muun muassa, että harrastusryhmä kokoontuu samassa kokoonpanossa, kontakteja toisten harrastusryhmien kanssa vältetään ja että harrastustoimintaan ei osallistuta flunssaoireisena. Harrastustoiminnassa suositellaan välttämään tarpeetonta fyysistä kontaktia ja noudattamaan yleisiä ohjeita käsi- ja yskimishygieniasta. Harrastustoiminnan ohje on voimassa toistaiseksi.

Laaja etätyösuositus ja suositus maskien käytöstä pysyy toistaiseksi voimassa. Näiden osalta odotetaan hallituksen valtakunnallisia linjauksia.

Lisäksi pääkaupunkiseudun kaupungit sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri ehdottavat valtioneuvostolle, että se valmistelisi kiireellisesti hallituksen esityksen tartuntatautilain 48 §:n muuttamiseksi. Koronakoordinaatioryhmä katsoo, että pykälän tarkoittamilla sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöillä tulisi olla rokotusten antama suoja myös koronaviruksen aiheuttamaa tautia vastaan.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä valmistelee paikallista päätöksentekoa

Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit, THL, HUS ja Etelä-Suomen aluehallintovirasto perustivat pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän 10. syyskuuta 2020. Sosiaali- ja terveysministeriön alueellista toimintamallia soveltavan ryhmän tavoitteena on vahvistaa yhteistä tilannekuvaa sekä koordinoida ja valmistella alueellisia ja paikallisia toimia.

Ylimmästä johdosta koostuva ryhmä vastaa yhteisen tilannekuvan pohjalta päätöksenteon valmistelusta ja koordinaatiosta. Päätökset tekee jokainen toimija oman toimivaltansa puitteissa. Ryhmä tiivistää pääkaupunkiseudulla koko koronakriisin ajan jatkunutta yhteistyötä.

Helsingin kaupungilla on vastuu ryhmän toiminnan organisoinnista.

Helsingin, Espoon ja Vantaan lisäksi myös Kauniainen seuraa koordinaatioryhmän linjaamia rajoituksia ja suosituksia.

  • Koronavirus