Maskien käyttö kehitysvammaisten päivä- ja työtoiminnassa

Julkaistu: 23.9.2021 7.10Päivitetty: 20.1.2022 14.32

Vammaispalvelujen Kuninkaantien ja Riilahden toimintakeskuksissa henkilökunta on ottanut käyttöön suu-nenäsuojat. Mikäli asiakas pystyy käyttämään maskia, annetaan hänelle maski käytettäväksi päivän aikana. Maskin käyttö ei ole kuitenkaan edellytys toimintaan osallistumiselle.

Maskeja käytetään toiminnan aikana, mutta sen lisäksi sekä asiakkaita että henkilökuntaa ohjataan edelleen päivittäin hyviin hygieniakäytäntöihin. Eri ryhmien välisiä kontakteja pyritään välttämään toimintatilojen ja ruokailujen järjestelyillä sekä muissa siirtymätilanteissa. 

Asiakasmäärän kasvaessa toimintakeskuksissa myös erilaisten infektioiden tartuntariski lisääntyy. Toimintaan ei saa osallistua lievästikään sairaana. Asiakkaiden ja heidän lähipiirinsä tulee arvioida päivittäin asiakkaiden terveydentilaa. 

Kasvomaski on yksi keino ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä. Ensisijaiset keinot tartuntojen ehkäisyssä ovat lähikontaktien välttäminen, käsien pesu ohjeiden mukaisesti sekä hyvä yskimis- ja aivastushygienia.

Espoon kaupunki suosittelee muita palveluntuottajia noudattamaan samoja periaatteita omissa toiminnoissaan. 

Lisätietoa

Yhteystiedot 

Kuninkaantien päivätoiminta
kuninkaantie.paivatoiminta@espoo.fi, vastaava ohjaaja p. 050 541 1064

Riilahden päivätoiminta
riilahti.paivatoiminta@espoo.fi, vastaava ohjaaja p. 040 639 4005

Työtoiminta
Kuninkaantien ja Riilahden toimintakeskukset, vastaava ohjaaja p. 050 360 4592 

  • kuninkaantie.tyotoiminta@espoo.fi
  • riilahti.tyotoiminta@espoo.fi
  • info.tyohonvalmentajat@espoo.fi

Palveluesimies Eeva-Maija Kalavainen p. 046 877 1358

  • Koronavirus