Kouluilla annettavat 12–15-vuotiaiden koronarokotusten tehosteannokset aikaistuvat

Julkaistu: 17.9.2021 4.52

Espoo on päättänyt aikaistaa koululaisten tehosterokoteannoksia, jotta kouluyhteisöjen terveysturvallisuutta saadaan vahvistettua nopeammin ja samalla vahvistetaan oppilaiden mahdollisuutta olla lähiopetuksessa. Lisäksi lähestyvän syysloman lomasuunnitelmat voidaan toteuttaa turvallisemmin, kun lapsille ja nuorille saadaan rokotteen antama suoja.

Koronarokotuksen annosväliä voidaan lyhentää 6 viikkoon, sillä rokotteiden saatavuus alueella on hyvä, eikä annosvälin lyhentäminen viivästytä kenenkään muun ensimmäisen rokoteannoksen saamista. 

THL: Linjaukset annosvälistä ja rokotteiden kohdentamisesta eri ikäryhmille(ulkoinen linkki) 

Oppilailla on mahdollisuus saada koronarokotuksen tehosteannos Espoon kouluissa koulupäivän aikana 27.9.–8.10.2021. Syysloman jälkeiset, aikaisemmin ilmoitetut tehosterokotuspäivät on kouluilta peruttu. Samoina päivinä on mahdollisuus saada myös rokotuksen 1. annos, jos sitä ei ole vielä aiemmin saanut. 

Rokotuksiin ei tarvitse varata aikaa. Rokotukset ovat vapaaehtoisia. Huomioittehan, että tänä aikana kouluterveydenhuollossa tehdään pääsääntöisesti vain rokotuksia ja hoidetaan ennalta sovitut lääkäriajat. 

HUOM! 1.ja 2. annoksen väli tulee olla vähintään 6 viikkoa, joten oppilaan tulee tulla hakemaan tehosteannos samana viikonpäivänä, kuin hän sai 1.annoksen.

Jos tehosterokotusta ei jostain syystä pääse ottamaan koululla, rokotuksen voi hakea ilman ajanvarausta seuraavista paikoista: 

  • Iso Omenan rokotuspiste arkisin klo 9.30–11.30 ja 12.15–14.00 
  • Entressen kirjasto perjantaisin klo 10–18 
  • Sellon kirjasto torstaisin klo 10–18 
  • Koronavirus