Isosta Omenasta voi hakea tehosterokotteen 6 viikon annosvälillä – Moderna-rokotteita ylimääräinen erä

Julkaistu: 3.9.2021 7.54Päivitetty: 7.9.2021 5.42

Voit saada tehosterokotuksen kuuden viikon aikavälillä ilman ajanvarausta maanantaista perjantaihin 6.–10.9. Ison Omenan walk in -koronarokotuspisteellä. Ensimmäisestä rokotuksesta pitää olla kulunut vähintään kuusi viikkoa.

Ison Omenan walk in -piste on auki arkipäivisin klo 9.30–11.30 ja 12.15–14 ja tiistaina 7.9. pidempään klo 9.30–11.30 ja 12.15–19. Jos tulet aikaistettuun tehosterokotukseen, aiempi ajanvarauksesi perutaan rokotuksen yhteydessä. 

Espoo kannustaa abiturientteja ottamaan koronarokotteen

Espoo kannustaa erityisesti abiturientteja ottamaan tehosterokotteen tällä viikolla (6.–10.9.), jolloin Ison Omenan walk in -koronarokotuspisteellä on mahdollisuus saada rokote ilman ajanvarausta kuuden viikon annosvälillä. Näin haluamme turvata jokaiselle mahdollisuuden päästä pian alkaviin ylioppilaskirjoituksiin ilman vaaraa sairastua vakavaan COVID-19-tautiin. 

Espoon kaupungin terveyspalvelujen johtaja Markus Paananen kertoo, että kuuden viikon tehostevälillä tarjotaan toistaiseksi vain rajattu erä Moderna-rokotetta, joka on menossa pian vanhaksi. 

Tehosterokotteeksi voi ottaa Modernaa, vaikka ensimmäinen koronarokote olisikin ollut Pfizeria. Modernan käyttäminen tehosterokotuksiin on vahvistettu Terveyden ja hyvinvoinninlaitokselta. Molemmat rokotteet ovat keskenään hyvin samankaltaisia mRNA-rokotteita.  

Jos haluat kakkosrokotteeksi Pfizerin, sinun täytyy odottaa omaa varattua tehosterokotusaikaasi. Tehosterokotuksen aikaväli ajanvarauksella on on 6– 12 viikkoa + 5 päivää.

  • Koronavirus