Espoolaisessa hoivakodissa todettu koronavirustartuntoja

7.9.2021 10.48Päivitetty: 9.9.2021 8.20

Espoossa sijaitsevassa hoivakoti Mainiokoti Joutsenessa on todettu koronavirustartuntoja viidellä henkilökunnan jäsenellä ja yhdellätoista asukkaalla.

Ikääntyneiden hoivakoti Mainiokoti Joutsenen yhdessä ryhmäkodissa on todettu koronavirustartuntoja viidellä henkilökunnan jäsenellä ja yhdellätoista asukkaalla. Muissa ryhmäkodeissa ei ole todettu tartuntoja.

Ensimmäiset tartunnat tulivat ilmi viime viikon lopulla. Kaikki ryhmäkodin asukkaat ja henkilöstön jäsenet on testattu koronavirustartunnan varalta.  Espoon kaupungin tartuntatautiyksikkö on määrännyt hoivakodissa altistuneet henkilöt karanteeniin. Tartunnan saaneet asukkaat ja henkilökunnan jäsenet on määrätty eristykseen.

Asukkaiden läheisiin on oltu yhteydessä.

Hoivakotien asukkaat ovat hauraita ikääntyneitä, joille koronavirustartunta saattaa olla vaarallinen.  Muistutamme, että tämän vuoksi on edelleen tärkeä noudattaa erityistä varovaisuutta hoivakodeissa vierailtaessa ja ikääntyneiden läheisyydessä.

  • Koronavirus