Yli 10-vuotias voi saada koronatodistuksen Omakannasta vain vahvalla tunnistautumisella

Julkaistu: 30.8.2021 8.48Päivitetty: 16.9.2021 13.40

Alaikäinen lapsi tai nuori saa Omakannasta Euroopan unionin todistukset koronavirustestistä, sairastetusta koronavirustaudista ja koronarokotuksista.

Alaikäinen voi itse kirjautua Omakantaan. Tällöin hänellä täytyy olla käytössään tunnistautumisväline, kuten verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Todistus on saatavilla hänelle itselleen, vaikka sitä ei näytetä huoltajalle. Huomaathan, että vaikka yli 10-vuotiaan huoltaja ei näe Omakannassa lapsen koronatodistusta, se ei tarkoita, että järjestelmässä olisi virhe tai todistus ei olisi muodostunut Omakantaan. 

Jos alaikäisellä ei ole pääsyä Omakantaan ja hän tarvitsee koronarokotustodistuksen, lähettäkää sähköpostia osoitteeseen koronarokotustodistus@espoo.fi. Viestiin lapsen tiedot: sukunimi, etunimi, syntymäaika, huoltajan tai asianomaisen puhelinnumero. Älä koskaan lähetä sähköpostilla henkilötunnusta. 

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta lähettää sähköpostia ole yhteydessä Espoon koronalinjalle. Voit jättää takaisinsoittopyynnön koronalinjalle numeroon 09 816 34600 arkisin klo 7–18 ja la-su klo 9-15. Kerro puhelimessa hoitajalle yllä mainitut asiat, hoitaja välittää tiedot sähköpostilla edellä mainittuun sähköpostiin. 

Koulu- ja  opiskeluterveydenhuollon terveydenhoitajat eivät voi koronatodistuksia antaa.

  • Koronavirus