Opiskelijoiden koronarokotukset Espoossa

Julkaistu: 27.8.2021 7.08

Opiskelijat voivat saada koronarokotuksen asuin- tai opiskelupaikkakunnallaan Espoossa. Myös ulkomaalaiset opiskelijat voivat saada koronarokotuksen Espoossa, kun he viipyvät kaupungissa yli 4 viikkoa.

Ensimmäinen koronarokotus

Henkilöt, joiden kotikunta on Espoo, voivat varata ajan rokotukseen sähköisen ajanvarauksen kautta osoitteessa koronarokotusaika.fi. Jos haluat asioida puhelimessa, voit jättää takaisinsoittopyynnön numeroon 09 816 34800 (ma-pe klo 8–18). Jos kotikuntasi on joku muu kuin Espoo, varaa aika puhelimitse.

Ensimmäisen rokotusannoksen voi myös hakea ilman ajanvarausta pop-up -rokotuspisteeltä tai Iso Omenan rokotuspisteeltä. Walk-in -rokotukset Iso Omenassa ovat auki arkisin klo 9.30–11.30 ja 12.15–14.00. Rokotuspiste sijaitsee kauppakeskuksen toisessa kerroksessa, Iso Omenan palvelutorin alakerrassa. Löydät rokotuspisteen parhaiten, kun tulet sisään kauppakeskukseen Piispansillan metron puoleisesta pääovesta.

Tehosterokotus

Tehosterokotus annetaan 8-12 viikon päästä ensimmäisestä rokotuksesta. Varaa tehosteaika samalla kertaa, kun varaat ensimmäisen aikasi. Vaihtoehtoisesti aika annetaan sinulle rokotuspisteellä ensimmäisen rokotuksen yhteydessä.

Jos olet saanut ensimmäisen rokotuksen kotipaikkakunnallasi, voit saada tehosteen Espoossa. Soita tällöin koronarokotusten ajanvarausnumeroon p. 09 816 34800 ma-pe klo 8–18. Käytössämme on takaisinsoittopalvelu. Valmistaudu kertomaan, minkä rokotteen olet saanut ja milloin.

Ota rokotukseen aina mukaan Kela-kortti tai henkilöllisyystodistus.

Pop-up -rokotuspisteitä suunnitteilla

Entressen kirjastossa (os. Siltakatu 11, Espoon keskus) palvelee pop up -rokotuspiste to-pe 26.–27.8. ja to-pe 2.–3.9. Pisteelle voit tulla ottamaan ensimmäisen koronarokoteannoksen ilman ajanvarausta klo 10–18.

Myös korkeakouluihin on suunnitteilla pop-up -rokotuspisteitä. Seuraa oman oppilaitoksesi tiedotuskanavia.

Huom! Walk-in- ja  Pop-up -pisteillä annetaan tällä hetkellä vain ensimmäisiä rokotusannoksia. Et voi siis toistaiseksi saada tehosterokotusta näiltä pisteiltä.

Lisätietoja:

Ajantasaisen koronarokotustiedon Espoon rokotuksista saat verkkosivuilta www.espoo.fi/koronarokotus . Tietoa koronarokotuksista Helsingissä löydät osoitteesta https://www.hel.fi/sote/koronarokotus-fi/ ja Vantaalla https://www.vantaa.fi/koronarokotukset

  • Koronavirus