Espoolaisessa hoivakodissa todettu koronavirustartuntoja

Julkaistu: 31.8.2021 11.45Päivitetty: 31.8.2021 12.52

Espoossa sijaitsevassa hoivakoti Attendo Laaksolahdessa on todettu koronavirustartuntoja viidellä henkilökunnan jäsenellä ja seitsemällä asukkaalla.

Ikääntyneiden hoivakoti Attendo Laaksolahden kolmessa ryhmäkodissa on todettu koronavirustartuntoja viidellä henkilökunnan jäsenellä ja seitsemällä asukkaalla. Yksi tartunnan saaneista asukkaista on menehtynyt. Muissa ryhmäkodeissa ei ole todettu tartuntoja. Hoivakodin kaikille asukkaille on tehty koronavirustesti. Asukkaiden läheisiin on oltu yhteydessä.

Espoon kaupungin tartuntatautiyksikkö on määrännyt hoivakodissa altistuneet henkilöt karanteeniin. Tartunnan saaneet asukkaat ja henkilökunnan jäsenet on määrätty eristykseen.

- Esitämme osaottomme menehtyneen asukkaan omaisille ja läheisille,  terveyspalvelujen johtaja Markus Paananen sanoo.

Hoivakotien asukkaat ovat hauraita ikääntyneitä, joille koronavirustartunta saattaa olla kohtalokas.  Muistutamme, että tämän vuoksi on edelleen tärkeä noudattaa erityistä varovaisuutta hoivakodeissa vierailtaessa ja ikääntyneiden läheisyydessä.

  • Koronavirus