Koronarokotuksen voi saada kotona

Julkaistu: 7.6.2021 10.13Päivitetty: 30.9.2021 10.20

Kaikki espoolaiset saavat halutessaan koronarokotteen. Rokotteen saa nopeimmin rokotuspisteessä, mutta rokotuksen voi saada kotona, jos rokotettava ei pääse rokotuspisteelle toimintakykynsä vuoksi. Perussairaudet, apuvälineiden käyttö, ikä tai pelko eivät ole este rokottamiselle rokotuspisteellä.

”Haluamme varmistaa, että kaikki espoolaiset saavat halutessaan koronarokotteen. Heille, jotka eivät rajoittuneen toimintakykynsä vuoksi pääse rokotuspisteeseen, viemme rokotteen kotiin”, perusturvajohtaja Sanna Svahn sanoo.

Kotona tapahtuvissa rokotuksissa noudatetaan THL:n kansallista rokotusjärjestystä. Espoossa rokotusvuorossa olevat ryhmät löytyvät osoitteesta espoo.fi/koronarokotus(ulkoinen linkki).

Kotirokotusta voi kysyä Seniorineuvonta Nestorista

Kaikenikäiset rokotusvuorossa olevat espoolaiset voivat tiedustella kotona tapahtuvaa koronarokotusta Seniorineuvonta Nestorista. Nestori haastattelee rokotettavaa tai hänen omaistaan sekä perehtyy potilastietoihin. Näiden tietojen perusteella Nestori ohjaa asiakkaan joko rokotuspisteelle tai kotirokotukseen.  

Muutaman hoitajan mobiilitiimi huolehtii kotirokotuksista. Kotona tapahtuvaa rokotusta voi joutua odottamaan useita päiviä. Mobiilitiimin hoitaja rokottaa yhden työvuoron aikana noin 10 asiakasta. Kotona annettavan rokotuksen jälkeen hoitaja jää seuraamaan rokotetun vointia viideksitoista minuutiksi.

Koronarokote on maksuton ja myös kotona rokottaminen on maksutonta. Koronarokote annetaan kahdella rokotuskerralla. Jos rokotettava on saanut ensimmäisen rokotteen kotonaan, hän saa myös toisen rokotteen kotonaan. Mobiilitiimi ottaa asiakkaaseen yhteyttä toisen rokotuksen ajan sopimiseksi, kun asiakkaan toisen rokotuksen aika lähestyy.

Koronarokotusta kotiin voi tiedustella

Seniorineuvonta Nestori p. 09 816 33 333, klo 9–15 (ma–pe)

  • Koronavirus