Työttömän terveystarkastus

Työttömällä on mahdollisuus maksuttomaan terveystarkastukseen, jonka tarkoituksena on edistää terveydentilaa, hyvinvointia sekä työ- ja toimintakykyä.

Espoolainen, tarvitsetko tukea työkykyyn?

Asettaako terveydentilasi haasteita työllistymiselle tai työelämässä pysymiselle? Kaipaatko tukea työkykyysi, mutta et kuulu työ- tai opiskeluterveydenhuollon piiriin? Espoon työkyvyn tuen palvelu on sinua varten.

Työkyvyn tuen palvelussa arvioimme tarpeidesi mukaisesti työkykyäsi ja teemme yhdessä kanssasi työkyvyn tuen suunnitelman. Tarvittaessa sinut ohjataan jatkotutkimuksiin tai palveluihin, joita voivat ovat esimerkiksi perusteellinen terveydentilan ja työkyvyn arviointi, kuntoutumissuunnitelma tai eläkearvio.

Palvelusta vastaa Espoon työkykytiimi, johon kuuluu terveydenhoitajia, työkykykoordinaattoreita, sairaanhoitaja, sosiaaliohjaaja sekä lääkäri ja Kelan asiantuntija.

Kuinka pääsen työkykyarvioon?

 • Sinut voidaan ohjata työkykyarvioon esimerkiksi työllisyyspalveluiden, sosiaalipalveluiden, terveydenhuollon tai kolmannen sektorin kautta. Tämä tapahtuu aina omalla suostumuksellasi.
 • Voit myös itse varata ajan täyttämällä Omaolon terveystarkastuksen ja välittämällä sen tulokset työkykytiimille, josta otetaan sinuun yhteyttä.
 • Voit varata ajan myös puhelimitse soittamalla +358 40 6368695 arkisin klo 8-10.

 

Espoon työkykyhankkeen tavoitteena on puuttua terveysongelmiin, jotka aiheuttavat osatyökykyisyyttä tai työkyvyttömyyttä. Hanke on käynnissä vuosina 2021-2022.

Työttömän terveystarkastus

Terveystarkastuksessa saat tukea terveytesi ja työkykysi ylläpitoon sekä vinkkejä vaivojen ennaltaehkäisyyn.

Tarvittaessa sinut ohjataan jatkotutkimuksiin tai palveluihin, joita voivat ovat esimerkiksi perusteellinen terveydentilan ja työkyvyn arviointi, kuntoutumissuunnitelma tai eläkearvio.

Huom! Palvelu ei ole tarkoitettu akuuttien sairaustapausten hoitoon – olethan näissä tilanteissa yhteydessä omaan terveysasemaasi.

Kenelle terveystarkastus on tarkoitettu?

Terveystarkastus on tarkoitettu yli 18-vuotiaille espoolaisille työttömille. Suosittelemme terveystarkastusta erityisesti seuraavissa tapauksissa:

 • Edellisestä terveystarkastuksesta on pitkä aika
 • Oma terveydentila tai jaksaminen huolestuttaa
 • Haluat arvion työkyvystä tai kuntoutustarpeesta

Näin varaat ajan terveystarkastukseen:

 • Omaolo-verkkopalvelussa täyttämällä terveyskyselyn ja jättämällä yhteydenottopyynnön
 • Puhelimitse soittamalla numeroon +358 40 6368695 (soittoaika ma-pe klo 8-10)

Ohje yhteydenottopyynnön jättämiseen Omaolo -palvelussa

 1. Täytä sähköinen terveyskysely osoitteessa www.omaolo.fi/palvelut/terveystarkastus(ulkoinen linkki). Verkkopalvelu antaa sinulle kattavan sähköisen raportin omasta terveydentilastasi, toimintaohjeita sekä vinkkejä hyvinvointisi tukemiseen. Terveystarkastuksen avulla voit arvioida elintapojasi ja henkistä hyvinvointiasi. Terveystarkastus kertoo, miten elintapasi vaikuttavat arvioituun elinikääsi ja sairastumisriskeihisi.
 2. Terveyskyselyn lopussa kysytään, haluatko lähettää tulokset oman alueesi terveysviranomaiselle. Valitse mihin tulokset lähetetään: alue ("Espoo") ja toimipiste ("Työttömien terveydenhuolto/Komentajankatu 5C").
 3. Tunnistaudu sähköisesti ja lähetä terveyskyselyn tulokset. Omaoloon kirjautuminen vaatii pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.
 4. Terveydenhoitaja työkykytiimistä soittaa sinulle ja sopii ajan terveystarkastukseen.