Tervehdys uusi espoolainen

Tervetuloa uuteen kotikaupunkiisi! Olivatpa muuttolaatikkosi vielä purkamatta tai olet jo ehtinyt asettautua uuteen kotikaupunkiisi, meille on tärkeää, että sinun arkesi sujuu.

Tiesitkö, että?

  • Espoon kaupunginjohtaja on Jukka Mäkelä.
  • Vietimme kaupungiksi tulon 50-vuotisjuhlaa vuonna 2022, vaikka kaupungin historia ulottuukin 1400-luvulle. 
  • Espoossa ei ole vain yhtä keskustaa vaan viisi.
  • Espoo on kaksikielinen kaupunki, englanti vakiinnuttaa asemaansa palvelukielenä.
  • Luonto on espoolaisille tunnetusti tärkeä. Eikä sinne ole mistään pitkä matka.
  • Espoossa on saaria enemmän kuin Havaijilla.

Kurkkaa, miten espoolaiset mieltävät kotikaupunkinsa.

Asuminen

Espoossa olet aina lähellä luontoa, missä sitten asutkin. Espoon maapinta-alasta lähes 60 prosenttia on metsää ja rantaviivan pituus on noin 58 kilometriä. Saariakin meillä on enemmän kuin esimerkiksi Havaijilla. Kaupunkimme on siitäkin erityinen, että meillä on yhden keskustan sijaan viisi kaupunkikeskusta: LeppävaaraTapiolaMatinkylä-OlariEspoonlahti ja Espoon keskus. Tutustu myös paikalliskeskuksiin Kalajärveen ja Kauklahteen.

Olemme keränneet karttapalveluumme tietoa Espoossa sijaitsevista päiväkodeista, kouluista, terveys- ja hammaskeskuksista sekä sairaaloista(ulkoinen linkki) helpottamaan valintaasi uuden kotisi sijainnista.

Lue lisää Espoossa asumisesta verkkosivuiltamme.

Opiskelu Espoossa

Korkeakouluopintoja Espoossa tarjoavat Aalto-yliopisto(ulkoinen linkki)Laurea-ammattikorkeakoulu(ulkoinen linkki) sekä Metropolia-ammattikorkeakoulu(ulkoinen linkki), eli mahdollisuuksia riittää.

Omniassa voit suorittaa ammattitutkinnon(ulkoinen linkki), hankkia uusia taitoja tai täydentää jo hankittua osaamistasi. Tutustu myös Kelloseppäkouluun(ulkoinen linkki), yksityiseen ammattioppilaitokseen.

Työpaikan löytäminen

Espoo on koti yli 680 kansainväliselle työllistävälle yritykselle ja tärkeät teknologiakampukset Otaniemen ja Keilaniemen alueella ovat Espoon innovaatioekosysteemin sydän.

Me työllisyyspalveluissa eli Työllisyys Espoossa autamme sinua löytämään vahvuutesi ja pääsemään eteenpäin työelämässäsi. Ehkä uusi työpaikkasi löytyy Espoon kaupungilta? Lue lisää tarjoamistamme työmahdollisuuksista ja hae töihin Espoon kaupungille!

Yrittäjänä Espoossa

Yrittäjyys on halua kehittyä ja kehittää uutta sekä intoa toteuttaa omia ideoita ja unelmia. Business Espoo -yrityspalveluverkostomme on tukenasi kaikissa yrittäjyyden vaiheissa. Jos olet vielä ihan lähtöruudussa ja kaipaat apua yritysideasi sparrailuun, varaa aika yritysneuvontaan.(ulkoinen linkki)

Liikkuminen Espoossa

Toimivat joukkoliikennepalvelut ovat keskeinen osa Espoossa liikkumista ja noin viidennes espoolaisten matkoista kuljetaankin joukkoliikenteellä. Espoossa liikkuminen onnistuu bussilla, junalla, metrolla tai kaupunkipyörällä.

Helsingin seudun liikenne, tutummin HSL, vastaa joukkoliikenteen järjestämisestä Espoossa. Jos omistat älypuhelimen, suosittelemme lataamaan HSL:n mobiilisovelluksen(ulkoinen linkki). Näin taskussasi kulkee aina mukana matkalipun ostoväline sekä Reittiopas.

Keväästä syksyyn käytössäsi ovat kaupunkipyörät, joilla pääset tehokkaasti ja ekologisesta määränpäähäsi(ulkoinen linkki). Espoossa sijaitsee yhteensä 105 kaupunkipyöräasemaa.

Vapaa-aika

Tapahtumat ja kulttuuri

Ystävät ovat oleellinen osa kotiutumista ja tapahtumat ovat hyviä tilaisuuksia tavata uusia ihmisiä. Verkkosivuillemme on koottu yhteen Espoossa järjestettäviä tapahtumia. Myös pääkaupunkiseudun kirjastoverkosto Helmet järjestää runsaasti tapahtumia(ulkoinen linkki), joissa pääset tutustumaan espoolaisiin.

Tarjoamme monipuolisia ja laadukkaita kulttuuri- ja vapaa-ajanpalveluja, joihin suosittelemme tutustumaan.

Liikunta ja harrastukset

Ulkoile vuoden ympäri! Pääset nauttimaan luonnosta helposti esimerkiksi yhdeksän ylläpitämämme luontopolun avulla. Luontopolut antavat hyvän kuvan luontomme monipuolisuudesta ja -muotoisuudesta. Suosittelemme etenkin tutustumaan Espoon saaristoon ja saaristoliikenteeseen sekä Nuuksion(ulkoinen linkki) ja keskuspuiston ulkoilumahdollisuuksiin. Verkkosivuiltamme löydät kattavan koonnin ulko- ja sisäliikuntapaikoista ja kaikista ulkoilumahdollisuuksista.

Jos muutit Espooseen koiran kanssa, kurkkaa kartalta lähimmät koirapuistosi!(ulkoinen linkki)

Miltä kuulostaisi uuden harrastuksen aloitus? Espoossa on runsaasti harrastusmahdollisuuksia, joihin pääset tutustumaan esimerkiksi Harrastushaun kautta.(ulkoinen linkki)

Monta tapaa osallistua ja vaikuttaa

Asukkaana sinulla on monia tapoja vaikuttaa kotikaupunkisi viihtyisyyteen ja kehittämiseen. Anna palautetta tai kysy palveluistamme verkkosivuiltamme löytyvän sähköisen palautekanavan kautta(ulkoinen linkki).

Kaupunki tavattavissa -tapahtumissa pääset tapaamaan kaupungin asiantuntijoita ja osallistumaan kaupungin kehittämiseen. Voit myös ottaa yhteyttä asukasosallisuuden kehittämispäällikkö Marianne Julkuseen (marianne.julkunen@espoo.fi), jos haluat olla mukana ideoimassa, miten asukkaiden osallistumismahdollisuuksia voitaisiin lisätä tai kehittää.

Pidä luonnosta huolta ja tee lähiympäristöstäsi viihtyisämpi osallistumalla talkoisiin. Voit myös järjestää talkoot itse. Talkoilla autetaan sukulaista, tuttavaa tai naapuria, hoidetaan oman taloyhtiön asioita tai tuetaan esimerkiksi urheiluseuran toimintaa. Talkootyöstä ei makseta korvausta eikä se yleensä edellytä erityisosaamista.

Seuraa viestintäämme ja kysy tarvittaessa neuvoa

Pysy ajan tasalla: