Tulevaisuuden näkymät Tapiolassa

Ainutlaatuinen Tapiolan puutarhakaupunki säilyy, vaikka Tapiolaa uudistetaan. Tapiolan keskuksessa 70- ja 80-luvulla rakennettuja taloja puretaan ja tilalle rakennetaan uusia.

Kulttuurikeskus ja Kulttuuriaukio ympäristöineen uudistuvat, kun Kulttuurikeskusta laajennetaan. Pääosin maan päälle tuleva laajennusosa sijoittuu Kulttuuriaukion pohjoisreunaan ja se liittyy Kulttuurikeskukseen galleriatilan välityksellä. Laajennusosaan tulee teatterisali. 

Tapiolassa on keskuspysäköintilaitos, jossa on 2 100 autopaikkaa. Kaupinkallion pysäköintitalo puretaan, sillä sille ei ole enää tarvetta. Kaupinkallion pysäköintitalon paikalle rakennetaan asuntoja. 

Tapiolan Keskustornia kehitetään toimistorakennuksena. Kulttuuriaukion eteläreunassa sijaitseva ns. Marimekkotalo puretaan. Sen paikalle rakennetaan toimistotalo, jonka alakertaan tulee liiketilaa.  

Tapiolan Kulttuuriraitti.Kuva: Arkkitehtitoimisto Sarc Oy.

Kehä I:n liikenne siirtyi Keilaniemessä tunneliin kesällä 2019. Tunnelin päälle Tapiolan ja Keilaniemen väliin on rakennettu puisto. Keilaniemenpuiston kevyen liikenteen väylät tuovat Tapiolan Itärannasta hyvät yhteydet metrolle ja Keilalahden rantaraitille. 

Keilaniemen tunneli ja eritasoliittymät ovat parantaneet liikenteen sujuvuutta. Lähialueille kulkeutuva melu ja liikenteen päästöt ovat vähentyneet. 

Tapiolan urheilupuiston jalkapallostadionin ja siihen liittyvien tilojen kehittäminen on niin ikään käynnissä. 

Tapiola