Tulevaisuuden näkymät Leppävaarassa

Leppävaaran keskustaa kehitetään hyviin joukkoliikenneyhteyksiin tukeutuvana tiiviinä kaupunkialueena, jossa asuminen ja palvelut nivoutuvat yhteen.

Uusia asuntoja rakennetaan Vermonniittyyn, Mäkkylään, Puustellinkallioon, Palokärkeen ja Kilonkartanoon. Asuntoja valmistuu noin 9 000 asukkaalle vuoteen 2025 mennessä.

Säterinkallionkulmaan, alle kilometrin päähän Leppävaaran joukkoliikenneterminaalista ja Sellon kauppakeskuksesta, on suunnitteilla asuntoja noin 800 asukkaalle. Tavoitteena on laadukas ja viihtyisä asuinalue palvelujen lähellä.  Alue rakentuu kiinni tulevaan Raide-Jokerin raiteeseen ja sen kohdalla on yksi pikaraitiotien pysäkeistä.

Kauppakeskus Sello laajenee radan päälle. Lisätilaa tulee noin 5000 neliömetriä. Kauppakeskuksesta radan yli rakennetaan jalankulkusilta, josta on yhteys myös asemalaitureille ja bussiterminaaliin. Rakentaminen alkaa mahdollisesti vuonna 2020.

Hatsinanpuistoon Perkkaalle, Leppävaaran kupeeseen, on suunnitteilla hotelli, liike- ja liikuntakeskus, toimistoja ja asuntoja. Samalla rakennetaan puistoalue kahvila- ja ravintolapalveluineen Monikonpuron varrelle. Rakentamisen ensimmäiset vaiheet valmistuvat 2021.

Raide-Jokerin havainnekuva Leppävaran asemalta.Kuva: Raide-Jokeri

Raide-Jokerin reitistä yhdeksän kilometriä tulee kulkemaan Leppävaaran alueella. Raide-Jokerin rakentamista ja rakentamisen vaikutuksia Leppävaaran alueen liikennejärjestelyihin voit seurata Raide-Jokerin verkkosivuilta(ulkoinen linkki).

Kahdesta lisäraiteesta muodostuva kaupunkiradan jatke Leppävaaran ja Kauklahden välille odottaa toteutuspäätöstä.

Leppävaaran urheilupuistoon suunnitellaan uutta urheilu- ja monitoimihallia palveluineen. Suunniteltu halli on osittain kaksikerroksinen. Yleisurheilukentän ja 200 metrin sisäjuoksuradan lisäksi halliin tulee useita eri käyttöön soveltuvia pelikenttiä ja urheilusaleja sekä toimistotiloja ja kahvila. Monitoimihalli mahdollistaa myös konserttien ja erilaisten messujen järjestämisen Leppävaarassa.

Ulkoliikuntamahdollisuuksia ja palveluita parannetaan myös Laaksolahden urheilupuistossa. Alueelle on tulossa muun muassa skeittialue, lasten leikkipaikka, aloittelijoille suunnattu yhdeksänreikäinen frisbeegolfrata ja rannan tuntumaan kuntoilulaitteet. Alueen keskelle kaavailtuun uudisrakennukseen on suunniteltu pukuhuoneita, kuntosalia, nuorisotilaa ja kahvilapalveluita. Laaksolahden urheilupuiston erityispiirteenä on ranta-alue, jonka aktiivista käyttöä tuetaan jatkamalla Pitkäjärveä kiertävää kevyen liikenteen ulkoilureittiä. Lisäksi tennishallia laajennetaan ja alueen liikenne- ja pysäköintijärjestelyjä muutetaan toimivimmiksi ja turvallisemmiksi. Laaksolahden urheilupuiston suunnittelussa ja rakentamisessa huomioidaan alueen suojeltavat rakennukset ja luontoarvot.

Leppävaara