Tulevaisuuden näkymät Espoonlahdessa

Espoonlahden keskus uudistuu. Tavoitteena on rakentaa eläväistä kaupunkikeskusta, jonka hyvät palvelut ovat helposti saavutettavissa kaikkialta Espoonlahden suuralueelta.

Kauppakeskus Lippulaivan uudisrakennus otettiin käyttöön maaliskuussa 2022. Uusi Lippulaiva on kaksinkertainen aikaisempaan verrattuna. Modernissa Lippulaivassa on myymälöitä, kahviloita, ravintoloita, kirjasto ja niin kunnallisia kuin yksityisiä terveyspalveluita.

Solmutorin aukio kauppakeskus Lippulaivan vieressä.Kuva: Citycon

Espoonlahden metroaseman rakennustyöt valmistuivat keväällä 2022. Uusi metroasema ja bussiterminaali sijaitsevat kauppakeskuksen yhteydessä. Liikennöinti metron uudella osuudella Matinkylästä Kivenlahteen alkoi 3. joulukuuta 2022. Metron rakentamisesta Espoonlahden alueella löytyy tietoa länsimetron verkkosivuilta(ulkoinen linkki).

Espoonlahdessa on käynnistymässä useita kerrostalohankkeita seuraavien vuosien aikana muun muassa Espoonlahdenkadun varrelle sekä Maininginpuiston yhteyteen. Puretun kauppakeskus Pikkulaivan tontille rakennetaan suurkortteli noin 2 000 asukkaalle.

Suur-Espoonlahden alueeseen kuuluvassa Soukassa täydennysrakentaminen painottuu ensin metroaseman ympäristöön ja Yläkartanontien varrelle ja myös Alakartanontien varteen suunnitellaan täydennysrakentamista. Koteja rakennetaan noin 2 000 ihmiselle.

Soukan metroaseman sisäänkäynnit sijaitsevat Soukantorilla ja Yläkartanontien varressa.

Tavoitteena on kasvattaa Soukan asukaslukua noin 6 000 ihmisellä vuoteen 2050 mennessä. Väestömäärän kasvun vuoksi kaupunki varautuu 3–4 päiväkodin ja yhden yhtenäiskoulun rakentamiseen.

Espoonlahti