Tulevaisuuden näkymät Espoonlahdessa

Espoonlahden keskus uudistuu. Tavoitteena on rakentaa eläväistä kaupunkikeskusta, jonka hyvät palvelut ovat helposti saavutettavissa kaikkialta Espoonlahden suuralueelta.

Kauppakeskus Lippulaivan uudisrakennushanke on käynnissä. Uusi Lippulaiva on kaksinkertainen aikaisempaan verrattuna. Moderniin Lippulaivaan tulee myymälöitä, kahviloita, ravintoloita, kirjasto sekä kunnallisia- että yksityisiä terveyspalveluita.

Solmutorin aukio kauppakeskus Lippulaivan vieressä.Kuva: Citycon

Espoonlahden metroaseman rakentaminen on käynnissä. Uusi metroasema ja bussiterminaali tulevat kauppakeskuksen yhteyteen. Metrolinja avautuu liikenteelle vuonna 2023. Metron rakentamisen etenemistä Espoonlahden alueella voi seurata länsimetron verkkosivuilta(ulkoinen linkki).

Espoonlahdessa on käynnistymässä useita kerrostalohankkeita seuraavien vuosien aikana muun muassa Espoonlahdenkadun varrelle sekä Maininginpuiston yhteyteen. Nykyisen Pikkulaivan kauppakeskuksen tontille rakennetaan suurkortteli noin 2 000 asukkaalle.

Alueelle tehdyn kehittämissuunnitelman mukaisesti Espoonlahteen sijoittuu uutta työ- paikkarakentamista Länsiväylän molemmille puolille.

Suur-Espoonlahden alueeseen kuuluvassa Soukassa täydennysrakentaminen painottuu ensin tulevan metroaseman ympäristöön ja Yläkartanontien varrelle ja myös Alakartanontien varteen suunnitellaan täydennysrakentamista. Koteja rakennetaan noin tuhannelle ihmiselle.

Soukan metroaseman sisäänkäynnit rakentuvat Soukantorille ja Yläkartanontien varteen.

Tavoitteena on kasvattaa Soukan asukaslukua noin 6000 ihmisellä vuoteen 2050 mennessä. Väestömäärän kasvun vuoksi kaupunki varautuu 3–4 päiväkodin ja yhden yhtenäiskoulun rakentamiseen.

Espoonlahti