Tulevaisuuden näkymät Espoon keskuksessa

Espoon keskuksen kehittäminen painottuu aseman seudun ympäristöön.

Vanha virastokeskus uudistuu moderniksi ja viihtyisäksi asuin- ja työpaikka-alueeksi. Alueelle rakennetaan uusia asuintaloja sekä liike- ja toimistotiloja. Uusia asuinkerrostaloja liiketiloineen on valmistunut aivan aseman viereen. Ympäristöä on uudistettu viihtyisämmäksi. Asemalle pyörällä saapuville on rakennettu valaistu ja katoksellinen liityntäpyöräparkki 156 polkupyörälle.

Radan eteläpuolella keskusta-alueen kehittäminen jatkuu ja Suviniityn asuinalue täydentyy uusilla asuinrakennuksilla lähivuosina. Suvelan ja aseman välisiä jalankulku- ja pyöräilyreittejä parannetaan.

Havainnekuva uuden asuinkorttelin vieressä olevasta Vaakunatorista.Kuva: Näkymä Oy

Puretun Virastotalo 2:n paikalle rakennetaan espoolaisten kohtaamispaikaksi uusi rakennus, Espoolaistentalo. Rakennuksessa yhdistyvät kaupungin hallinnolliset tilat, monipuoliset palvelut, kulttuuri- ja liiketilat sekä päätöksentekoa ja asukasyhteistyötä palvelevat tilat. Talosta järjestetään arkkitehtuurikilpailu, ja rakentaminen alkaa vuonna 2026. Espoolaistentalo on tavoitteena ottaa käyttöön vuoden 2028 aikana. 

Vuonna 2009 tyhjäksi jääneen vanhan kaupungintalon purku tehdään heti siihen liittyvien valituskäsittelyjen jälkeen. Päätöksen jälkeen tontin lopullista käyttötarkoitusta selvitetään.

Espoon keskuksen palveluiden ja aseman lähellä sijaitsevalle uudelle Suviniityn alueelle muuttaa noin tuhat asukasta lähivuosien aikana. Suviniityn asuinalueen rakentaminen jatkuu vielä arviolta vuoteen 2025. Uusi päiväkoti valmistui vuonna 2020.

Espoon keskus