Tulevaisuuden näkymät Espoon keskuksessa

Espoon keskuksen kehittäminen painottuu aseman seudun ympäristöön.

Vanha virastokeskus uudistuu moderniksi ja viihtyisäksi asuin- ja työpaikka-alueeksi. Alueelle rakennetaan uusia asuintaloja sekä liike- ja toimistotiloja. Uusia asuinkerrostaloja liiketiloineen on valmistunut aivan aseman viereen. Ympäristöä on uudistettu viihtyisämmäksi. Asemalle pyörällä saapuville on vastikään rakennettu valaistu ja katoksellinen liityntäpyöräparkki 156 polkupyörälle.

Radan eteläpuolella keskusta-alueen kehittäminen jatkuu ja Suviniityn asuinalueen täydentyy uusilla asuinrakennuksilla lähivuosina. Suvelan ja aseman välisiä jalankulku- ja pyöräilyreittejä yhteyksiä parannetaan.

Havainnekuva uuden asuinkorttelin viereen tulevasta Vaakunatorista.Kuva: Näkymä Oy

Purettavan Virastotalo 2:n paikalle rakennetaan espoolaisten kohtaamispaikaksi uusi rakennus, Espoolaistentalo. Rakennuksessa yhdistyvät kaupungin hallinnolliset tilat, monipuoliset palvelut, kulttuuri- ja liiketilat sekä päätöksentekoa ja asukasyhteistyötä palvelevat tilat. Talosta järjestetään arkkitehtuurikilpailu, ja rakentaminen alkaa vuonna 2024. Espoolaistentalo on tavoitteena ottaa käyttöön vuoden 2026 aikana. 

Vuonna 2009 tyhjäksi jääneen vanhan kaupungintalon purku tehdään heti siihen liittyvien valituskäsittelyjen tultua päätökseen. Päätöksen jälkeen tontin lopullista käyttötarkoitusta selvitetään.

Suviniityn asuinalueen rakentaminen jatkuu vielä arviolta noin kolme vuotta. Uusi päiväkoti valmistui vuonna 2020. Osittain jo valmiiseen Suviniittyyn muuttaa noin 500 uutta asukasta lähivuosien aikana.

Espoon keskus