Palvelutarpeen arviointi

Palvelujen tarve arvioidaan aina yksilöllisesti ja yhteistyössä kanssasi. Tarvittaessa arviointiin osallistuvat läheisesi ja tukiverkostosi. Voit myös antaa toiselle henkilölle suostumuksen toimia puolestasi vammaispalveluissa. Palvelutarpeen arviointia varten tapaat vammaispalvelujen työntekijän joko kotonasi, toimistollamme, etäyhteydellä, puhelimitse tai muussa sinulle sopivassa paikassa. Arvioon kirjataan taustatietosi, toimintakykysi, elämäntilanteesi sekä suunnitelma tulevista palveluista. Vammaispalvelujen työntekijän kanssa voit pohtia tilannettasi ja siihen parhaiten sopivaa palvelukokonaisuutta. Saat käytännön neuvoja arjen tilanteisiin ja ohjausta vammaisten palveluihin liittyen. Annamme myös tukea ja ohjausta palvelujen käytössä ja niiden yhteensovittamisessa.  

Ensisijaisia tukimuotoja ovat aina kunnan peruspalvelut, kuten perhesosiaalityö, aikuissosiaalityö ja ikäihmisten sosiaalipalvelut, kuten kotihoito. Vammaispalveluja myönnetään, kun palvelutarpeeseen ei voida vastata peruspalveluilla. 

Soittamalla neuvontanumeroomme (p. 09 816 45285) tai lähettämällä sähköpostia (vammaispalvelut@espoo.fi) saat neuvoja tilanteeseesi.

Arvioi oma oikeutesi vammaispalveluihin: siirry sivulle Omaolo (ulkoinen linkki).(ulkoinen linkki)

Jos sinun on itse vaikea hoitaa asioitasi, voit antaa toiselle henkilölle suostumuksen toimia puolestasi vammaispalveluissa. Siirry lukemaan lisää puolesta-asioinnista.

Yhteystiedot ja palvelut

Koko Espoo