Kokemusasiantuntijat

Tuntuuko sinusta, että sinun olisi helpompi keskustella elämästäsi vastaavassa tilanteessa olleen henkilön kanssa? Espoon kaupungin koulutettu kokemusasiantuntija on henkilö, jolla on omakohtaisia kokemuksia elämän erilaisista ongelmatilanteista ja niistä selviytymisestä.

Kokemusasiantuntijalta voit saada tietoa sekä käytännön tukea asioiden hoitamiseen. Kokemusasiantuntija tuo toivoa ja rohkeutta yrittää eteenpäin toivottomaltakin vaikuttavassa elämäntilanteessa.  Kokemusasiantuntijoiden palvelut ovat ilmaisia, ja ne on tarkoitettu 18 vuotta täyttäneille espoolaisille.

Kokemusasiantuntijat Espoon perhe- ja sosiaalipalveluissa

Espoossa toimii yhteistyössä sosiaalialan ammattilaisten kanssa koulutettuja kokemusasiantuntijoita erilaisissa tehtävissä. Voit saada kokemusasiantuntijalta tukea, jos mieltäsi painaa esimerkiksi raha-asiat, asumisen haasteet, riippuvuudet tai muut arjen ongelmat. Suunnittelu- ja kehittämistyössä toimiville kokemusasiantuntijoille voit kertoa toiveitasi ja kokemuksiasi palveluista.

Kokemusasiantuntijat aikuissosiaalityössä, vammaispalveluissa ja perhepalveluissa

Espoossa toimivilla kokemusasiantuntijoilla on monipuolista omakohtaista kokemusta Espoon sosiaalipalveluista kuten aikuissosiaalityöstä, vammaispalveluista, lastensuojelusta ja perhepalveluista. Voit pyytää kokemusasiantuntijan tueksesi tapaamisiin ammattilaisten kanssa. Halutessasi voit tavata kokemusasiantuntijan myös kahden kesken.

Kysy palvelusta lisää omalta sosiaaliohjaajaltasi tai sosiaalityöntekijältä.

Talouskokemusasiantuntija  

Ahdistaako raha-asiat?  Painaako velka mieltä? Jääkö kirjekuoret avaamatta? Tuntuuko vaikealta hakea sinulle kuuluvia etuuksia?

Talouskokemusasiantuntijan kanssa voit keskustella ja saada neuvontaa kaikissa rahaan ja velkaan liittyvistä kysymyksistä. Jos arjen raha-asiat aiheuttavat murhetta, tai haluat vaikka yhdessä selvittää paljonko sinulla on velkaa ja mitä velalle voisi tehdä, kysy palvelusta lisää omalta sosiaaliohjaajalta tai sosiaalityöntekijältäsi. 

Talouskokemusasiantuntijan palvelut ovat aikuissosiaalityön asiakkaiden käytettävissä.

Kokemusasiantuntijan vastaanotto Samarianmäellä

  • Puhelinaika ke klo 10-12 p. 043 827 3149. Muina aikoina voit jättää viestin ja kokemusasiantuntija ottaa sinuun yhteyttä.
  • Tapaamiset arkisin klo 9-15 Espoon keskuksessa (Samarian terveysaseman läheisyydessä).

Vastaanottoa pitää kokemusasiantuntija, jolla omakohtaista kokemusta mm. päihde- ja mielenterveyssairaudesta, avioerosta, pitkäaikaisesta työkyvyttömyydestä, yksinäisyydestä, asunnottomuudesta, velkaisuudesta ja edunvalvonnan asiakkuudesta.

Voit varata tapaamisajan, vaikka sinulla ei olisi asiakkuutta sosiaali- tai terveyspalveluihin, ja halutessasi voit ottaa läheisesi mukaan.

Tapaamisella voi keskustella elämääsi huolta ja ahdistusta tuovista asioista, ja miettiä, miten ongelmia voitaisiin ratkoa yhdessä sosiaali- ja terveydenalan ammattilaisten kanssa. Kokemusasiantuntijan voit saada myös tueksesi tapaamisiin tai avuksi Kela-asioissa.