Saunalahden äitiys- ja lastenneuvola

Neuvolan ajankohtaisista asioista ja mahdollisista muutoksista saat tietoa neuvolan nettisivuilta. Neuvolapalvelut on tarkoitettu raskaana oleville, ja alle kouluikäisille lapsille sekä heidän perheilleen. Äitiysneuvolan tavoitteena on tukea ja turvata odottavan äidin ja syntymättömän lapsen terveyttä. Lastenneuvolassa tuetaan alle kouluikäisen lapsen terveyttä, kasvua ja kehitystä. Neuvolassa keskustellaan koko perheen terveystottumuksista sekä heidän esille nostamistaan asioista ja kysymyksistä. On tärkeä ottaa puheeksi myös vaikeita, perhettä kuormittavia asioita, jotta yhdessä perheen ja muiden lapsiperhepalveluiden kanssa päästään mahdollisimman varhaisessa vaiheessa suunnittelemaan perheen mahdollisesti tarvitsemaa apua ja tukitoimia. Neuvolassa lapselle annetaan kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset. Palvelu toteutetaan eri pituisina vastaanottoina neuvolassa, ryhmänä, kotikäyntinä tai etäkontaktina. Ajat varataan joko puhelimitse tai sähköisen ajanvarauksen kautta. Voit varata verkossa ajan 1-, 1,5-, 2-, 3-, 5- ja 6-vuotiskäynnille. Muihin määräaikaistarkastuksiin aika varataan puhelinpalvelun kautta. Raskaana oleville ja vauvaperheille neuvolassa on myös ilta-aikoja. Avoneuvolan palvelut on tarkoitettu lyhyiden äitiys- ja lastenneuvola-asioiden hoitoon. Näitä ovat esimerkiksi lapsen paino- ja pituusseuranta, puuttuva rokotusohjelman mukainen rokotus sekä odottavan äidin verenpaine- tai hemoglobiinikontrolli. Avoneuvolassa ei hoideta äkillisesti sairastuneita. Tule neuvolaan vain terveenä. Sairaustapauksissa ole yhteydessä omaan terveysasemaan. Hätätapauksessa soita aina 112.

Yhteystiedot

Saunalahden äitiys- ja lastenneuvolaKummelivuorentie 2,02330 Espoo+358 9 8162 2800

Postiosoite:PL 33202, 02070 Espoon kaupunki

Aukioloajat

Neuvolan keskitetty ajanvaraus ja neuvonta puh. 09 816 22800 avoinna ma-pe klo 8.30-13.30 / aukiolojen poikkeusajat; Espoo.fi/neuvolat

Neuvola on auki pääsääntöisesti ma-to klo 8-16, pe klo 8-14. Myös ilta-aikoja on tarjolla. Kesän ja vuodenvaihteen aikana poikkeavat aukioloajat.

Chat -palvelu ma-pe klo 8:30-13:30.

Linkit

Anna palautetta(ulkoinen linkki)

Ajanvaraukset ja muu asiointi verkossa(ulkoinen linkki)

Lisätiedot

Facebook Espoon neuvolat(ulkoinen linkki)

Katso toimipisteen tarkemmat tiedot Palvelukartasta(ulkoinen linkki)