Pitkäaikaissairauksien hoito

Pitkäaikaisissa, seurantaa vaativissa sairauksissa (mm. astma, diabetes, sepelvaltimotauti, verenpainetauti) tavoitteena on hyvä hoitotasapaino. Näissä sairauksissa omalla aktiivisuudellasi sairautesi hoidossa on keskeinen merkitys.

Seurantaa vaativan sairauden hoito terveysasemalla

Hoidon aloittamiseksi varaa omalta terveysasemaltasi aika hoitajan vastaanotolle (ensikäynti), jossa kartoitetaan yhdessä jatkohoidon, ohjauksen ja neuvonnan tarve sekä sovitaan sairauden omahoidon tavoitteista. Omahoidon toteutumista arvioidaan säännöllisesti hoitosuunnitelmien mukaisesti. Mikäli hoitotasapaino huononee omaseurannassa, ole yhteydessä terveysasemalle. 

Tekemällä sähköisen terveystarkastuksen Omaolossa saat tietoa terveydentilastasi. (ulkoinen linkki)

Tupakoinnin lopettamiseen saat tukea osoitteesta stumppi.fi.(ulkoinen linkki) 

Määräaikaiskäynti

Seurantaa vaativan sairauden kokonaistilanne arvioidaan sinun yksilöllisen tarpeesi mukaan hoitajan ja tarvittaessa lääkärin vastaanotolla. Varaa aika hoitajan vastaanotolle hoitosuunnitelmasi mukaisesti. Ajanvarauksen yhteydessä saat omahoitolomakkeen, lääkelistan ja lähetteen laboratorioon. Käy laboratoriokokeissa ennen kuin tulet hoitajan vastaanotolle. Vastaanotolle voit aina halutessasi ottaa mukaan omaisen tai läheisen.

Diabetes: Valmistautuminen vastaanotolle

Klikkaa alla olevia otsikoita, niin saat esille ohjeet vastaanotolle valmistautumisesta ja vastaanottoa varten täytettävät omahoitolomakkeet.

Keuhkosairaudet: Valmistautuminen vastaanotolle

Klikkaa alla olevia otsikoita, niin saat esille ohjeet vastaanotolle valmistautumisesta ja  omahoitolomakkeet.

Valtimosairaudet: Valmistautuminen vastaanotolle

Klikkaa alla olevia otsikoita, niin saat esille ohjeet vastaanotolle valmistautumisesta ja omahoitolomakkeet.

Terveysaseman omahoitopisteet eivät ole tällä hetkellä käytössä

HUOM! Omahoitopisteet eivät ole tällä hetkellä käytössä koronapandemian vuoksi. Jokaisella terveysasemalla on omahoitopiste. Pisteessä voit itsenäisesti mm. mitata verenpaineen, painon ja vyötärönympäryksen. Lisäksi sieltä löytyy tietoa pitkäaikaissairauksista sekä terveyden ja hyvinvoinnin edistämisestä.