- Sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisvastuu siirtyy 1.1.2023 alkaen Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle. Palvelut löytyvät samasta tutusta paikasta kuin aiemminkin.
- Palveluissa käytössä olevat puhelinnumerot ja sähköpostiosoitteet vaihdetaan porrastetusti uusiin.
- Siirtymävaiheen ajan löydät sosiaali- ja terveyspalvelujen tietoja myös Espoo.fi:stä. Katso ajantasaiset tiedot Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen verkkosivuilta osoitteesta www.luvn.fi.(ulkoinen linkki)
Kiireellinen hoito ja terveyskeskuspäivystys
Terveysasemien aukioloaikoina saat apua omalta terveysasemaltasi. Soita meille aina ennen kuin lähdet terveysasemalle. Päivystämme terveysasemilla arkisin kello 8-16. Kun terveysasema on kiinni, päivystysapu auttaa. Soita numeroon 116117 aina ennen kuin lähdet päivystykseen. Henkeä uhkaavissa tilanteissa soita hätänumeroon 112.
Päivystys Espoon terveysasemilla arkisin klo 8-16
Hakeutuminen päivystykseen Espoon terveysasemille arkisin klo 8-16
Ison Omenan, Kilon, Espoonlahden suuralueen, Kivenlahden, Leppävaaran, Samarian tai Kalajärven ja Tapiolan terveysasemat
- 09 816 34500 ma–pe klo 7–16. Tekstiviestipalvelu kuulovammaisille p. 040 639 3945.
Toivomme, että soitat meille akuuteissa tilanteissa heti klo 7 jälkeen. Jos et saa takaisinsoittoa päivystystä vaativassa asiassa aamupäivän aikana, voit hakeutua suoraan terveysasemallesi hoidon tarpeen arviota varten.
Valitse puhelinnauhalta oma terveysasemasi. Ammattilainen arvioi oireesi ja hoidon tarpeesi puhelimessa ja sinulle varataan tarvittaessa vastaanottoaika. Mainitse ajanvarauksen yhteydessä, mikäli sinulla on käyntiisi liittyviä erityistarpeita, jotka meidän tulisi ottaa huomioon hoitoasi suunniteltaessa. Tällaisia voivat olla esimerkiksi hoitoon liittyvät pelkotilat tai liikkuminen pyörätuolilla. Näin voimme palvella sinua parhaalla mahdollisella tavalla.
Voit myös tehdä oirearvion osoitteessa omaolo.fi(ulkoinen linkki).
Piispanportin terveysasema
- 09 816 220 10 ma-pe 7-16. Tekstiviestipalvelu kuulovammaisille p. 040 570 2889.
Palveluseteliasema: Terveyskeskus Mehiläinen Espoontori
- 09 855 4303 ma-pe klo 8-16
Palveluseteliasema: Terveystalo Epoontori
- 045 7884 0966 ma, ke-pe klo 8-16 ja ti 8-18
Henkeä uhkaavissa tilanteissa ota aina yhteys yleiseen hätänumeroon 112.
Päivystys iltaisin ja viikonloppuisin
Kun terveysasema on kiinni, päivystysapu auttaa. Soita numeroon 116117 aina ennen kuin lähdet päivystykseen. Päivystysapu ohjaa sinut oikeaan hoitopaikkaan. Numerosta saat myös neuvoja äkillisiin terveysongelmiin, kun oma terveysasemasi on suljettu. Henkeä uhkaavissa tilanteissa soita hätänumeroon 112.
Itsehoito-ohjeita
Päivystystalo: tavallisimpien oireiden itsehoito-ohjeita(ulkoinen linkki)
Omaolo-palvelu: oirearviot
Omaolo-palvelun oirearviot auttavat sinua arvioimaan, milloin ja millaiseen hoitoon sinun tulee hakeutua, sekä miten voit hoitaa oirettasi itse. Kyselyt perustuvat tutkittuun tietoon, kuten Käypä hoito -suosituksiin. Espoossa on käytössä alle listatut oirearviot, mutta voit käyttää tilanteesi arvioimiseen myös palvelun muita oirearvioita.(ulkoinen linkki)
- Koronavirustaudin oirearvio(ulkoinen linkki)
- Virtsatietulehduksen oirearvio: (ulkoinen linkki): Saat apua virtsatietulehduksen hoitoon. Joissain tapauksissa voit saada antibioottireseptin suoraan apteekkiin. Palvelu ohjaa sinut ottamaan yhteyttä terveysasemalle, mikäli se nähdään tarpeelliseksi. Vastaustesi lähettäminen ammattilaiselle edellyttää vahvaa tunnistautumista pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
- Silmävaivan oirearvio(ulkoinen linkki): Silmävaivan oirearvion voi tehdä, jos silmäsi rähmii, vetistää tai kutisee.
- Alaselkäkivun tai -vamman oirearvio(ulkoinen linkki): Alaselkäkivun oirearvio auttaa, jos sinulla on pitkittynyttä ja/tai tavallisesta poikkeavaa tai alaraajaan säteilevää kipua alaselässä
Seksitautiepäilyn oirearvio(ulkoinen linkki): Tee tämä kysely, mikäli epäilet seksitautitartuntaa.
Päivystysapu 116117
Päivystysapu auttaa, kun terveysasema on kiinni. Soita numeroon 116117 aina ennen kuin lähdet päivystykseen. Päivystysapu ohjaa sinut oikeaan hoitopaikkaan, ja sieltä saat myös neuvoja äkillisiin terveysongelmiin, kun oma terveysasemasi on suljettu.
Henkeä uhkaavissa tilanteissa soita hätänumeroon 112.