Hammashoito - Kuinka voimme auttaa?

Hammashoitoloiden lisäksi palvelemme teitä puhelimitse sekä netissä. Ajanvaraus, kiireetön: 09 816 30300. Ajanvaraus, kiireellinen: 09 816 35900. Ajanvaraus verkossa: https://espoo.terveytesi.fi

Ajan varaaminen

Hammashoitoon voit tulla vain ajanvarauksella. Ajanvaraus toimii keskitettynä puhelinpalveluna, jossa suun terveydenhuollon ammattihenkilö arvioi hoitosi tarpeen. Hoitoon pääsy määräytyy hoidon tarpeen ja sen edellyttämän kiireellisyyden mukaan. 

Ajanvaraus on tehtävä puhelimitse, jos olet Espoon suun terveydenhuollossa uusi aikuinen asiakas tai sinulle ei ole tehty yksilöllistä hoitosuunnitelmaa. Verkossa voit varata ajan kiireelliseen hoitoon sekä esimerkiksi saatuasi kutsun määräaikaistarkastukseen. 

Hammashoidon ajanvarauksessa käytössämme on takaisinsoittopalvelu. Mikäli puheluun ei vastata välittömästi, voit jättää soittopyynnön ja sinulle soitetaan takaisin. Tavoittelemme sinua tarvittaessa kahdesti.

Lue lisää kiireellisestä hammashoidosta ja kiireettömästä hammashoidosta.

Ajan varauksen peruminen tai siirtäminen

Voit siirtää ja perua aikoja netissä sekä asiakaspalvelussamme.

Voit perua varatun ajan ympäri vuorokauden jättämällä viestin asiakaspalvelumme vastaajaan numeroon +358 9 81630300.

Hoitoajan voit perua ympäri vuorokauden myös tekstiviestillä puh. +358 45 73965839. Kirjoita viestiin nimi, syntymäaika ja peruttavan ajan ajankohta.

Voit siirtää tai perua ajan, lukuun ottamatta kiireellisiä ensiapuaikoja ja oikomishoitoaikoja, terveyspalveluiden verkkosivuilla.(ulkoinen linkki) Sähköiseen palveluun voit kirjautua pankin verkkotunnuksilla, varmennekortilla tai mobiilivarmenteella.

Neuvonta- ja peruutuspalvelu kuulovammaisille 

Sinun tulee peruuttaa varattu aika edellisenä päivänä ennen klo 14.00. Peruuttamattomista hoitokäynneistä sekä viime hetken peruutuksista veloitamme hinnaston mukaisen maksun.

Palvelut verkossa

Terveyspalveluiden verkkosivuilla(ulkoinen linkki) voit hoitaa ajanvaraukseen liittyviä asioita. Sähköiseen palveluun voit kirjautua pankin verkkotunnuksilla, varmennekortilla tai mobiilivarmenteella.

Verkkopalvelussa voit varata seuraavia aikoja

  • kiireellisen hammaspäivystyksen ajan tai oikomishoidon päivystysajan
  • hoitosuunnitelman mukaiset ajan, kun ajanvarausoikeus on voimassa
  • kutsuun perustuvan ajan (esim. määräaikaistarkastukset)

Ajanvaraus on tehtävä puhelimitse, jos olet Espoon suun terveydenhuollossa uusi aikuinen asiakas tai sinulle ei ole tehty yksilöllistä hoitosuunnitelmaa.

Verkkopalvelussa voit myös 

  • tarkistaa oman tai alle 14-vuotiaan lapsesi ajan
  • perua tai siirtää ei-kiireellisiä hoitoaikoja. Aika on peruttava viimeistään edellisenä päivänä klo 14 mennessä.
  • täyttää varattuun aikaan liittyvän oman tai alle 14-vuotiaan lapsesi esitietolomakkeen, kun olet saanut asiasta tekstiviestin.

 

Jos sinun on itse vaikea hoitaa asioitasi, voit antaa toiselle henkilölle suostumuksen toimia puolestasi terveydenhuollon sähköisissä palveluissa. Lisätietoa toisen henkilön puolesta asiointiin terveydenhuollon sähköisissä palveluissa.

Hammashoidon lomakkeet

Tänne olemme keränneet lomakkeita, joita saatat tarvita asioidessasi hammashoidossa.

Hammashoidon palvelumaksut

Asiakasmaksuja peritään esimerkiksi terveyskeskuskäynneistä, hammashoidosta, kotihoidon ja kotisairaanhoidon palveluista, asumispalveluista, sairaala- ja laitoshoidosta sekä lääkärintodistuksista. Hammashoidon asiakasmaksut perustuvat valtakunnalliseen maksuasetukseen. Lasku lähetetään hoitokäynnin jälkeen asiakkaalle kotiin.

Hammashoidon palvelut kerryttävät maksukattoa tiettyjä poikkeuksia lukuun ottamatta. Lue lisää maksukatosta osoitteesta https://www.espoo.fi/fi/maksukatto.

Kunnallisen hammashoidon asiakasmaksuja ei eräitä poikkeuksia lukuun ottamatta (oikomislaitteen häviäminen tai vahingoittuminen ohjeiden vastaisen käytön tai huolimattomuuden vuoksi) peritä alle 18-vuotiailta. Maksua ei myöskään peritä henkilöltä, jolla on rintamamiestunnus, rintamapalvelutunnus, rintamatunnus, veteraanitunnus tai todistus eräisiin miinanraivaustehtäviin osallistumisesta. Edellä mainittuja ryhmiä lukuun ottamatta kunnallinen hammashoito on maksullista kaikille. 

Käyttämättä ja peruuttamatta jätetystä vastaanottoajasta peritään 51,50 euroa. Aika pitää peruuttaa viimeistään vastaanottoa edeltävänä arkipäivänä klo 14.00 mennessä. Peruutusohjeet löytyvät ylempää Ajanvarauksen peruminen tai siirtäminen -osiosta.

Käynti suuhygienistillä maksaa 10,30 euroa, käynti hammaslääkärillä maksaa 13,30 euroa ja erikoishammashoidon maksu on 19,50 euroa/käynti. Lisäksi peritään toimenpidekohtaisia maksuja, jotka vaihtelevat tehtyjen toimenpiteiden mukaan. 

Tarkemmat hintatiedot saa hammashoitoloista. Hoidon alussa voi pyytää kustannusarvion. Hoidon päätyttyä kannattaa kysyä laskun loppusummaa. Kela(ulkoinen linkki) korvaa yksityishammashoidon kustannuksista noin 35 prosenttia. Muistathan, että kunnallisesta hoidosta ei saa Kela-korvausta.

Laskut ja laskutus hammashoidossa

Tiedustelut hammashoidon laskuista ja hinnoista

hammashoito.asiakaspalvelukeskus@espoo.fi

p. +358 9 81630400 (takaisinsoittopalvelu, arkisin klo 10-14)

Laskujen maksamista ja maksujärjestelyjä koskevat kyselyt

talouspalvelut@espoo.fi

p. +358 9 81629500 (arkisin klo 9-15)

Ota yhteyttä

Asiakaspalvelumme palvelee arkisin klo 7.45-16 numerossa +358 9 81630300.