Sähköinen asiointi

Voit hoitaa terveyteesi liittyviä asioita sähköisesti. Voit varata, tarkistaa, siirtää tai perua vastaanottoaikojasi. Kirjautumisen jälkeen löydät myös esimerkiksi käynteihin liittyvät esitietolomakkeet.

Aukioloajat: palvelu saatavilla joka päivä ympäri vuorokauden.

Chat-palvelut

Meillä on käytössä kaksi eri chattia. Palvelemme arkisin klo 8.30-13.30. 

Chat-vastaanotto

Chat-vastaanotolla saat henkilökohtaista neuvontaa ja ohjausta. Voit asioida chat-vastaanotolla kaikissa samoissa asioissa kuin puhelimessakin. Palvelu vaatii vahvan tunnistautumisen (verkkopankkitunnukset, varmennekortti tai mobiilivarmenne). 

Siirry chat-vastaanotolle

Voit ladata sovelluksen ilmaiseksi App Storesta (IOS-laitteet) tai Google Play -kaupasta (Android-laitteet). Hae sovellus sanalla Digihyvinvointi.

Neuvolan chat

Anonyymissa chatissa voit kysyä varmistuksia ja lyhyitä yleisohjeita ilman tunnistautumista. Tietosuojasyistä ethän kirjoita chattiin henkilötunnusta tai luottamuksellisia tietoja omasta tai toisen henkilön terveydestä ja elämäntilanteesta.

Puhelinpalvelu

Äitiys- ja lastenneuvoloissa on käytössä keskitetty ajanvaraus- ja neuvontanumero 09 816 22800 (pvm/mpm). Takaisinsoittopalvelu on avoinna arkisin klo 8.30–13.30. Soitamme takaisin mahdollisimman pian, viimeistään kolmen arkipäivän kuluessa. Ellet pysty vastaamaan takaisinsoittoon, sinulle soitetaan myöhemmin uudelleen, yhteensä kolme kertaa.

Varatun ajan voit peruuttaa mihin vuorokauden aikaan tahansa jättämällä viestin vastaajaan.

Tarvittaessa voit saada pidemmän ajan tai lisäkäynnin neuvolaan. Lisäksi voit saada neuvontaa terveydenhoitajalta raskauteen tai vanhemmuuteen sekä lapsen kasvuun ja kehitykseen liittyvissä kysymyksissä.

Avoneuvolan vastaanotto

Avoneuvolan palvelut on tarkoitettu lyhyiden äitiys- ja lastenneuvola-asioiden hoitoon. Näitä ovat esimerkiksi lapsen paino- ja pituusseuranta, puuttuva rokotusohjelman mukainen rokotus sekä odottavan äidin verenpaine- tai hemoglobiinikontrolli. Emme hoida avoneuvolassa äkillisesti sairastuneita, vaan silloin pitää ottaa yhteyttä omalle terveysasemallesi.

Tällä hetkellä avoneuvolan vastaanotolle tulee varata aika. Varaa aika neuvolan keskitetystä puhelinpalvelusta p. 09 816 22800 arkisin klo 8.30–13.30.

Nettiavoneuvola

Nettiavoneuvolassa pääset keskustelemaan terveydenhoitajan kanssa sinua askarruttavista asioista videoyhteyden välityksellä sinulle sopivana ajankohtana.  

Neuvolat somessa

Neuvolat kertovat ajankohtaisista asioistaan some-kanavissaan: