April Jazz Club + WeeGee: Signe

Jazz-bändi

Aika

6.10.2023 18.00 – 19.00 EET/EEST

Paikka

Näyttelykeskus WeeGee

Ahertajantie 5, 02100 Espoo

Katso sijainti kartalla(ulkoinen linkki)

Järjestäjä

Elinvoima

Hinta

Vapaa pääsy

Tapahtuman nettisivut

espoo.fi

Jazz Emma- ja Teosto-palkintoehdokkuuksin huomioitu vokaaliyhtye Signe ihastuttaa läsnäolollaan, vahvoilla solistitulkinnoillaan ja omaperäisillä sävellyksillään. Yhtyeen omintakeinen musiikki on puskenut niin jazzin, taidepopin kuin nykymusiikin rajoja vuodesta 2014. Yhtyeen muodostavat helsinkiläiset laulajat Josefiina Vannesluoma, Riikka Keränen ja Selma Savolainen sekä New Yorkissakin vaikuttava kontrabasisti Kaisa Mäensivu.

Konsertissa kuullaan musiikkia yhtyeen Onomatopoesia -albumitrilogialta, jolla kartoitetaan ihmisäänen tutkimattomia maastoja. Kokonaisuus on tutkimus herkistymisestä sekä tarpeesta kiinnittyä ja asettua muuttuvissa elinympäristöissä. Albumit kehittyvät kielen pienimmistä osista äänteistä kohti tavuja, sanoja ja lopulta lyriikoita. Trilogian toinen osa, tavuihin keskittynyt Morphemes noteerattiin Jazz Emma -ehdokkuudella. Trilogian täydensi kesäkuussa 2023 julkaistu Syntax, jolla kuullaan yhtyeen jäsenten Josefiina Vannesluoman ja Selma Savolaisen sävellyksiä lyriikoin.

★★★★ "Kontrabassolla rytmitetyt raidat kulkevat jazzista taidemusiikkiin kujeillen, joten matkan varrelle putoaa viettelevää näkemystä."
Morphemes -albumiarvio / Juha Seitz, Ilkka-Pohjalainen 08/2022.

Josefiina Vannesluoma, laulu
Riikka Keränen, laulu
Selma Savolainen, laulu
Kaisa Mäensivu, kontrabasso ja laulu

  • Tapiola
  • musiikki
  • kulttuuritapahtumat