Urkuyö ja Aaria: Leila Schayegh & Aapo Häkkinen

Viulisti Leila Schayegh kuvattuna sivuprofiilissa, viulu sylissään.

Aika

8.6.2023 21.00 – 22.15 EET/EEST

Paikka

Espoon tuomiokirkko

Kirkkopuisto 5, 02770 Espoo

Katso sijainti kartalla(ulkoinen linkki)

Järjestäjä

Urkuyö ja Aaria

Hinta

  • 15–35 € + toimitusmaksut (alk. 1,50 €, lippu.fi)

Osta lippu(ulkoinen linkki)

Leila Schayegh, viulu
Aapo Häkkinen, cembalo

Barokkimusiikin tämän hetken merkittävimpiin viulisteihin lukeutuva Leila Schayegh sekä cembalisti Aapo Häkkinen kohtaavat Urkuyö ja Aaria -festivaalilla. Ohjelmassa on muun muassa Bachin obligato-sonaatit, joiden levytyksestä Schayegh on palkittu useilla kansainvälisillä palkinnoilla, kuten Grammophone Awardilla. Lisäksi kuullaan Händelin ja Scarlattin musiikkia.

Vuonna 1685 syntyneet Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Händel ja Domenico Scarlatti kehittivät aikansa musiikkia ja muodikasta soolosonaatiinia kukin omaan suuntaansa. Bach kutoi Leipzigissa moniäänisiä tekstuureitaan, nostaen cembalon säestyssoittimesta johtavaan asemaan. Händel antoi Lontoossa kukkaan puhjenneen oopperatyylinsä laulaa viulun melodioissa. Scarlatti jätti Lissabonissa hyvästit barokille ja loi omaperäisen synteesin napolilaisesta oopperasta ja iberialaisesta äänimaisemasta.

Sveitsiläinen Leila Schayegh kuuluu nykyisen barokkimusiikkigenren ja vanhan musiikin merkittävimpiin viulisteihin. Eloisista tulkinnoistaan kiitetty taiteilija esiintyy säännöllisesti ympäri maailmaa arvostettujen orkestereiden solistina ja kamarimusiikkona. Aapo Häkkinen tunnetaan erityisesti vanhan musiikin esittäjänä ja tuntijana, joka esiintyy aktiivisesti paitsi Suomessa, myös ympäri maailman aina Eurooppaa, Aasiaa ja Amerikkaa myöten.

Konsertin kesto n. 1 h 15 min, ei väliaikaa.

  • Kaupunginkallio
  • Espoon keskus
  • Muurala
  • musiikki
  • kulttuuritapahtumat