Neljän Päivän Läheisyys

Korkealta ilmasta kuvattu kuva rannasta, jossa hurja määrä aurinkovarjoja.

Aika

21.9.2023 19.00 EET/EEST

Paikka

Espoon Kaupunginteatteri

Revontulentie 8, 02100 Espoo

Katso sijainti kartalla(ulkoinen linkki)

Revontulihalli

Järjestäjä

Espoon Kaupunginteatteri

Pipsa Longan neljän päivän läheisyys tarkastelee ihmisten ja lokkien rinnakkaiseloa merellisessä rantalomakohteessa neljän vuorokauden ajan.

Näytelmässä ihmisen lajityypilliseen toimintaan kuuluu parveilu etelän aurinkorannalla, ajan kuluttaminen hotellihuoneiden yksinäisyydessä sekä puheensorina rantaravintolan terassilla. Näytelmän ranta ei ole nostalginen joutilaisuuden idylli, vaan samea meri puskee esiin kuolleiden kalojen vallin. Maisemaa asuttavat lokit seuraavat eri perspektiiveistä hieman punakoiden ihmisten toimintaa.

Näyttämöllä ei nähdäkään pääroolissa ihmistä, vaan siinä tuodaan ihmisen kokemuksen rinnalle lokkien todellisuus. Esityksen keskeinen teema on myös toisten lajien kanssa jakamamme kuolevaisuus.

neljän päivän läheisyydessä näyttämölle aukeaa maisema, jossa tarkastellaan eri etäisyyksiltä, läheltä ja kaukaa, luonnon ja kulttuurin limittymisiä. Humoristisen ja hämmentävän teoksen kerrontaa kuljettavat dokumentaarinen videokuva, tila, valo, ääni ja musiikki. Esityksessä kuullaan kamariorkesteri Avantin! tulkitsemana Kaija Saariahon sävellys Cloud Trio (2009).

Suomenkielinen kantaesitys 13.9.2023 Revontulihallissa.

TYÖRYHMÄ
neljän päivän läheisyys -esityksessä mukana WAUHAUSista ovat skenografi Laura Haapakangas, ohjaaja Juni Klein, mediataiteilija Jani-Matti Salo ja äänisuunnittelija Heidi Soidinsalo. Lisäksi työryhmään kuuluvat elokuvaaja Jonatan Sundström ja näyttelijä Salla Loper. Käsikirjoitus on Pipsa Longan.

  • Tapiola
  • teatteritaide
  • kulttuuritapahtumat