Kristoffer Ala-Ketola: Expect Revenge

Teoskuva, jossa monivärinen, käsinkirjoitettu Expect Revenge -teksti.

Aika

1.6.2023 – 2.7.2023 EET/EEST

Paikka

Näyttelykeskus WeeGee

Ahertajantie 5, 02100 Espoo

Katso sijainti kartalla(ulkoinen linkki)

Järjestäjä

Elinvoima

Hinta

  • 20/10/0 euroa / Museokortti Yli 29-vuotiaat 20 euroa Ryhmät yli 10 henkilöä 16 euroa Alennusryhmät 10 euroa Alle 18-vuotiaat ja yli 70-vuotiaat ilmaiseksi Alennettu hinta koskee kaikkia alle 29-vuotiaita, opiskelijoita, eläkeläisiä, siviilipalvelus- ja varushenkilöitä, opettajia ja työttömiä.

Osta lippu

Tapahtuman nettisivut

espoo.fi

HD-Video. Tilausteos Pride-kuukaudelle
Ensi-ilta 1.6.2023

Expect Revenge -videoteos on sadoista kohtauksista muodostuva erilaisia kertomuksia ja jaksoja yhdistelevä visuaalinen runo, joka synnyttää ehdotuksen muokatusta historiasta. Teos lainaa tyyliään musiikki- ja kollaasivideoiden perinteestä.

Videoteoksessaan tekijä rinnastaa kohtauksia henkilökohtaisesta elämästään rakennettuihin kuviin ja kuvaa queerin matkan, jossa yhteen sulautuvat erilaiset vastakohdat. Teoksen kautta Ala-Ketola pohtii rooliaan muun muassa katsojana, tekijänä ja ohjaajana.

Expect Revenge-teoksen aiheet kumpuavat ihmisten kohtaamisista, ystävyydestä ja historiasta linkittyen queer-politiikkaan. Teos ilmentää tapaa, jolla nykyisin tallennamme hetkiä elämästä digilaitteille.

Teoksen lähtökohdat ovat Suomen tämänhetkisessä kulttuuripolitiikassa. Ala-Ketola tunnistaa julkisesta keskustelusta taiteen tekemisen väheksynnän ja sivuuttamisen, joka johtaa taiteilijoiden toimeentulon edellytysten rapistumiseen. Teoksessa kuvataan taiteen tekemisen iloa ja toisaalta tietoisuutta siitä, että sen tekeminen vaatii yhteiskunnan tukea. Helsinki Priden riemu ja kapina -teeman mukaisesti Ala-Ketola haastaa katsojan puolustamaan oikeuksiaan politiikassa sekä tukemaan kulttuuria.

Kristoffer Ala-Ketola on helsinkiläinen kuvataitelija, joka valmistui Yale School of Art -yliopistosta vuonna 2019. Hän työskentelee liikkuvan kuvan, veiston, maalauksen ja installaatiotaiteen parissa Helsingissä. Hänen teoksiaan on esitetty muun muassa Shin Galleryssa New Yorkissa ja Helsingin Taidehallissa.

Ala-Ketolan taiteellinen tuotanto käsittelee tunteiden muodostumista ja niiden vaikutusta ympäristöömme. Teoksillaan hän pyrkii herättämään ajatuksia aikamme politiikasta, psyykestä, käytöksestä ja kulttuurimme rakenteista. Ala-Ketolan käyttämissä tyylikeinoissa ja teemoissa toistuvat camp, groteski sekä vastakohtaisuudet, ja teoksista löytyykin usein sekä huumoria että melankoliaa.


🌈

Espoon kaupunki on Helsinki Priden virallinen kumppani vuonna 2023.

  • Tapiola
  • kuvataide
  • kulttuuritapahtumat
  • näyttelyt