Ilta näyttelijän kanssa

Näyttelijä Timo Torikka kävelee kirjaston käytävää pitkin kirja kädessä.

Aika

20.9.2023 19.00 EET/EEST

Paikka

Espoon Kaupunginteatteri

Revontulentie 8, 02100 Espoo

Katso sijainti kartalla(ulkoinen linkki)

Revontulihalli

Järjestäjä

Espoon Kaupunginteatteri

Suursuosion saavuttanut esitys palaa ohjelmistoon vielä yhden esityksen verran!

Suomalaisen näyttämötaiteen tunnetuimpiin taiteilijoihin lukeutuva Timo Torikka kiersi Ilta näyttelijän kanssa -monologillaan espoolaisia kirjastoja tammi–helmikuussa 2023. Syksyllä tämä valtaisaa suosiota saavuttanut esitys on nähtävissä vielä yhden kerran, nyt Espoon Kaupunginteatterin Revontulihallissa.

Ilta näyttelijän kanssa on monologi, jossa sukelletaan kulissien taakse, syvennytään näyttelemisen prosessiin ja näytelmätekstin lukutapoihin. Esityksen kuluessa kuljetaan Torikan uransa aikana hyödyntämien metodien kautta muun muassa Stanislavskin, Brechtin ja Grotowskin opeista 1980-luvun Ryhmäteatterin estetiikkaan. Torikka havainnollistaa eri metodien erot konkreettisesti, esittämällä tekstiotteita eri tavoilla. Kysymys ei olekaan vain siitä, miten näytellä vaan mitä ja miksi näytellä, suhde siihen muutokseen, jonka näyttelijä kokee uransa aikana.

Esityksen nimi viittaa Louis Mallen elokuvaan Ilta Andrén kanssa, jossa todelliset henkilöt, näyttelijä ja ohjaaja, käyvät fiktiivisen keskustelun, joka perustuu todellisiin keskusteluihin ja heidän omaan elettyyn elämäänsä. Kuten elokuvassa, myös monologissa fiktio ja fakta kietoutuvat toisiinsa tavalla, jossa niitä ei enää oikein voi erottaa toisistaan.

Suunnittelu, teksti ja näyttämöllä Timo Torikka
Yhteistuotanto Espoon Kaupunginteatteri ja Espoon kirjastot

  • Tapiola
  • teatteritaide