Saariston kevät – Porkkalan lintuviikon näyttely

Haahkapoikueita sihuettina oranssia iltataivasta vasten.

Aika

4.5.2023 – 18.6.2023 EET/EEST

Paikka

Villa Elfvikin luontotalo

Elfvikintie 4, 02600 Espoo

Katso sijainti kartalla(ulkoinen linkki)

Ruukinranta

Järjestäjä

Kirkkonummen ympäristöyhdistys

Hinta

Vapaa pääsy

Tapahtuman nettisivut

espoo.fi

Allien laulua ja kurkien tanssia! Niitä pääset kokemaan, kun muuttolinnut saapuvat Suomenlahden saaristoon. Saariston kevät -näyttelyssä esitellään valokuvin ja tekstein saaristossa keväällä tavattavia lintuja. Näyttely on esillä Villa Elfvikin luontotalossa 4.5.- 18.6.2023.

Porkkalanniemen alue on lintuharrastajien keskuudessa maamme huippupaikkoja. Valokuvat tuovat saariston linnut lähelle katsojaa. Pääset ihailemaan lintujen kevätpuuhia ja vaikuttavia muuttoparvia. Näyttelyn tekstit ovat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Näyttelyssä on 24 upeaa valokuvaa, jotka on ottanut kirkkonummelainen Olli Saksela. Petolinnuista pääset tutustumaan merikotkaan ja kalasääskeen. Muita saaristossa pesiviä lintuja edustavat mm. haahka, riskilä ja lapintiira. Pohjoiseen matkaavista linnuista kuvissa esittäytyvät mm. tundrakurmitsat ja sepelhanhet.

Vuosittaista Porkkalan lintuviikkoa vietetään Kirkkonummella 15.-21.5.2023. Lintuviikolla juhlistetaan arktisten pesimälintujen toukokuun lopun hyökymäistä kevätryntäystä arktikaa, jolloin yhtenäinen lintuparvien ketju ylittää Porkkalan alueen.

Porkkalan lintuviikosta löytyy lintuihin ja muuhun luontoon liittyvää ohjelmaa eritasoisille ja kaikenikäisille harrastajille. Ohjelmassa on mm. esitelmätilaisuuksia ja retkiä Porkkalanniemelle. Tänä vuonna tapahtuma laajenee Espooseen Saariston kevät -valokuvanäyttelyn muodossa. Näyttelyn järjestämisestä vastaa Kirkkonummen ympäristöyhdistys (KYY).

Villa Elfvikin luontotalo on avoinna ma-pe klo 9-16 ja la-su klo 10-16, helatorstaina 18.5. klo 10-16. Café Elfvik palvelee viikonloppuisin ja arkipyhinä luontotalon aukioloaikoina.

https://porkkalanlintuviikko.wordpress.com/

Tapahtuma somessa

  • Laajalahti
  • Leppävaara
  • luonto
  • näyttelyt
  • ympäristö