Hannaleena Heiska & Minna Tervamäki: Metamorphosis

Hannaleena Heiska & Minna Tervamäki: Metamorphosis

Aika

5.4.2023 – 3.9.2023 EET/EEST

Paikka

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

Ahertajantie 5, 02100 Espoo

Katso sijainti kartalla(ulkoinen linkki)

Järjestäjä

EMMA

Hinta

  • 20/10 €, alle 18- ja yli 70-vuotiaille vapaa pääsy.

Osta lippu

Tapahtuman nettisivut

emmamuseum.fi(ulkoinen linkki)

Näyttely yhdistää elokuvakerrontaa, maalausta ja tanssia saumattomaksi kokonaisuudeksi, johon kuuluvat oleellisena osana keväällä 2023 tapahtuvat esitykset. Heiskalle ja Tervamäelle tyypilliseen tapaan, taiteilijat muokkaavat näyttelytilaa maalauksen keinoin esitysten aikana, joten tila tulee muuttumaan ja kehittymään esitysten myötä. Katsoja ei siis voi etukäteen tietää, millaiseen näyttelyyn hän seuraavan kerran astuu.

Taiteilijat luonnehtivat teosta näin: ”Metamorphosis on yksi ehdotus taiteilijuudesta ja taiteen merkityksestä. Kerronnan abstraktius on vastapaino nykyhetken nopeudelle ja maalaus ja filmi puolestaan vastavoima todellisuutta muokkaaville filttereille ja wow-efekteille. Se pakenee kategorisointeja, mutta samalla rakentuu tunnistettavista elementeistä. Teos ehdottaa heittäytymään katsomiskokemukseen ja antautumaan ei-sanallisen kerronnan johdattelemaksi.”

Heiskan ja Tervamäen yhteistyö sai alkunsa EMMAn vuonna 2016 tuotetusta Jälki-esityksestä. Taiteilijoiden palaaminen EMMAan voidaankin nähdä luonnollisena jatkumona heidän taiteelliselle yhteistyölleen.

Hannaleena Heiska on kuvataiteilija, joka työskentelee maalaustaiteen, piirustuksen, videotaiteen, installaatioiden ja performanssitaiteen parissa. Minna Tervamäki on tanssija ja koreografi, joka on tehnyt loistokkaan uran Suomen Kansallisbaletin tähtitanssijana. Nykyisin Tervamäen työskentely painottuu poikkitaiteelliseen yhteistyöhön koreografina.

Näyttely nähdään Areenassa, joka on EMMAn tila kokeellisille, uusille projekteille.

  • Tapiola
  • kulttuuritapahtumat
  • museot
  • näyttelyt