Luonnon valo - Susanna Alavan voimakuvia lähiluonnosta

Auringon valo siivilöityy mustien puiden takaa.

Aika

30.11.2022 – 22.1.2023 EET/EEST

Paikka

Villa Elfvikin luontotalo

Elfvikintie 4, 02600 Espoo

Katso sijainti kartalla(ulkoinen linkki)

Ruukinranta

Järjestäjä

Kaupunkiympäristö

Hinta

Vapaa pääsy

Tapahtuman nettisivut

espoo.fi

Susanna Alavan valokuvanäyttely kertoo rakkaudesta lähiluontoon. Siitä, miten luonnonvalo ja valokuvaus antavat voimaa, iloa, toivoa ja rauhaa elämän tuodessa haasteita. Näyttely on esillä Villa Elfvikin luontotalossa 30.11.2022 -22.1.2023.

”Kameran objektiivin avulla sukellan omaan taikamaailmaani. Saatan intoutua tutkimaan, miten pieni vihreä lehtiverho luo suojaisen turvapaikan”, kertoo Alava kuvaamisestaan. Sattumalla on iso rooli Alavan kuvien synnyssä, ja hän on huomannut kuvaamiseen liittyvän vahvoja tunnekokemuksia.

Alavalla todettiin krooninen syöpäsairaus vuonna 2006. Retkeily ja luontokuvaus ovat tuoneet voimaa ja sisältöä hänen elämäänsä. ”Kaikki eivät parane syövästä, mutta sen kanssa voi elää kohtuullisen hyvää elämää”, toteaa Alava.

Lähiluonnon pieniä ihmeitä eli lähi- ja makrokuvia Alava on kuvannut paitsi luonnossa myös kotikutoisessa ministudiossaan. Tunnelmallisia maisemia hän on tallentanut päällekkäisvalotusta ja liikautustekniikkaa hyväksi käyttäen. Alavan tapa kuvata on kokeilevaa ja hän pyrkii oppimaan koko ajan uutta.

Digivalokuvausta Alava on harrastanut ja opiskellut reilut kymmenen vuotta. Valokuvataiteilija Hanna Råstin ohjaamassa Oma valokuvaprojektini -ryhmässä hän on ollut mukana kolme vuotta. Ryhmästä Alava kokee saaneensa tukea ja ohjausta valokuvaukselliseen ilmaisuunsa.

Alavan kuvat ovat menestyneet Vuoden Luontokuva -kilpailussa, jossa toinen sija tuli kuvalla ”Maaginen valo” vuonna 2020. Yleisö valitsi kuvan myös suosikkikuvakseen. Lisäksi Alavan kuvat ovat saavuttaneet kolme semifinaalipaikkaa samassa vuosittain järjestettävässä Suomen luontoa esittelevässä luontovalokuvauskilpailussa.

Villa Elfvikin luontotalo on avoinna ma-pe klo 9–15, sunnuntaisin ja arkipyhinä klo 10–16. Luontotalo on suljettu joulunpyhinä 24.-26.12.2022. Café Elfvik palvelee sunnuntaisin ja arkipyhinä luontotalon aukioloaikoina. Luontotaloon ja näyttelyyn on vapaa pääsy.

  • Laajalahti
  • Leppävaara
  • näyttelyt
  • ympäristö