Uusivuosi Espoonlahdessa

Sivisävyisiä kuvioita ja Uusivuosi Espoonlahdessa -teksti. KulttuuriEspoo, Espoon kaupunki ja Espoo 50 -logot.

Aika

31.12.2022 klo 16.00 – 21.00 EET/EEST

Paikka

Soukan asukaspuisto

Soukankaari 10, 02360 Espoo

Katso sijainti kartalla(ulkoinen linkki)

Soukan asukaspuisto ja Puropuisto

Järjestäjä

Espoon kaupungin tapahtuma- ja kulttuuripalvelut yhteistyössä Soukan asukaspuiston kanssa.

Hinta

Vapaa pääsy

Uudenvuoden virallinen juhlinta Espoonlahdessa alkaa lauantaina 31.12.2022 klo 16. Soukan asukaspuisto ja Puropuisto muuttuvat aattoillan ajaksi sädehtiväksi valopuistoksi. Puisto on avoinna uudenvuoden aattona 31.12.2022 klo 16-21 ja sinne on vapaa pääsy. Tapahtuma päättää Espoo 50 -vuotta kaupunkina -vuoden iloiseen uudenvuodenjuhlintaan myös Espoonlahden alueella.

Valopuiston satumainen tunnelma syntyy rauhallisesta valaistuksesta, jota rytmittää puolen tunnin välein käynnistyvä valoshow. Valoshow’n aikana puistossa on vilkkuvia valoja. Tapahtumassa nähdään myös kuvataiteilija Janne Parviaisen johdolla yhdessä kaupunkilaisten kanssa toteutettu uv-installaatio.

Kaupunki suosittelee saapumaan Soukan asukaspuistoon ja Puropuistoon uudenvuoden juhlintaan reippaillen tai julkisilla kulkuvälineillä, sillä alueen läheisyydessä on rajoitetusti paikoitustilaa. Soukan uusi metroasema sijaitsee alle 500 metrin päässä tapahtuma-alueesta. Tapahtumaan on vapaa pääsy.


Aikataulu:
Klo 16.00 Valopuisto avautuu
Klo 16.30 alkaen tasalta ja puolelta valoshow. Kesto n. 8 minuuttia.
Valopuisto avoinna klo 21.00 saakka

Valopuiston kokonaissuunnittelusta ja tuotannosta vastaa Sound Engine. Valoa ikkunassa -teoksen on suunnitellut ja toteuttanut yhdessä asukkaiden kanssa Janne Parviainen. Tapahtuman pääjärjestäjä on Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalvelut yhteistyössä Soukan asukaspuiston kanssa.

Muu ohjelma:
Ke 28.12.2022 klo 12.30-15.30 UV-valotyöpaja Soukan asukaspuistossa. Työpajaan on vapaa pääsy ja se toimii non-stop periaatteella.

SAAPUMINEN SOUKAN ASUKASPUISTOON JA PUROPUISTOON

Kaupunki suosittelee saapumaan Soukan asukaspuistoon ja Puropuistoon uudenvuoden juhlintaan reippaillen tai julkisilla kulkuvälineillä, sillä alueen läheisyydessä on rajoitetusti paikoitustilaa. Soukan uusi metroasema sijaitsee alle 500 metrin päässä tapahtuma-alueesta.

Tarkat julkisen liikenteen aikataulut ja reitit löytyy HSL:n Reittioppaasta.

Saapuminen autolla
Tapahtumaan ei suositella autolla saapumista vähäisen paikoitustilan ja mahdollisesti vilkkaan liikenteen vuoksi. Lähimmät kadunvarsipaikat löytyvät osoitteesta Soukankaari 10. Soukan maksullinen liityntäpysäköinti sijaitsee Yläkartanontien ja Soukantien risteyksessä.

Tapahtuma somessa

  • Soukka
  • ulkoilu
  • kulttuuritapahtumat