Urkuyö ja Aaria avajaiskonsertti: Mozart: Requiem

Wolfgang Amadeus Mozart

Aika

1.6.2023 21.00 – 23.00 EET/EEST

Paikka

Espoon tuomiokirkko

Kirkkopuisto 5, 02770 Espoo

Katso sijainti kartalla(ulkoinen linkki)

Järjestäjä

Urkuyö ja Aaria

Hinta

  • 15–45 € + toimitusmaksut (alk. 1,50 €, lippu.fi)

Osta lippu(ulkoinen linkki)

Tuuli Takala, sopraano
Teppo Lampela, altto
Tuomas Katajala, tenori
Mika Kares, basso

Topi Lehtipuu, kapellimestari

Tapiola Sinfonietta
Tapiolan Kamarikuoro, kuoronjohtaja Hannu Norjanen

Wolfgang Amadeus Mozartin Requiem on kiistatta yksi länsimaisen taidemusiikin parhaista teoksista ja sielunmessuista esitetyin. Vavahduttavan mahtipontinen, mutta syvän lohdullinen Requiem eli sielunmessu puhuttelee elämän rajallisuuden äärellä. Mozart sävelsi teosta kuolinvuoteellaan, ja se jäikin kohtalokkaasti kesken joulukuussa 1791. Sävellyksen viimeisteli Mozartin avustaja Franz Xaver Süssmayr (1766–1803).

Requiem-rukoussarja on satojen vuosien ajan auttanut kristikuntaa käsittelemään ihmisyyden vaikeinta teemaa, kuolemaa, rukoillen kuolleiden sielujen puolesta. Synkästä aiheesta huolimatta on ytimessä ”requies” sanan mukaisesti rauha. ”Requiem aeternam dona eis, Domine et lux perpetua luceat eis. – Herra, anna heille ikuinen lepo, ja ainainen valkeus loistakoon heille.” Lepoa ja valoa – mitä kauniimpaa voisi toiselle toivoa?

Urkuyö ja Aarian avajaiskonsertissa Tapiola Sinfoniettan ja Tapiolan kamarikuoron solisteina esiintyvät tämän hetken merkittävimpiin suomalaisiin ooppera- ja barokkilaulajiin lukeutuvat sopraano Tuuli Takala, kontratenori Teppo Lampela, tenori Tuomas Katajala ja basso Mika Kares. Kapellimestarina toimii Topi Lehtipuu ja kuoronjohtajana Hannu Norjanen.

Konsertti esitetään vierailukonserttina myös Vantaalla Pyhän Laurin kirkossa keskiviikkona 31.5.2023 klo 19.

  • Kaupunginkallio
  • Espoon keskus
  • Muurala
  • musiikki
  • kulttuuritapahtumat