Tervetuloa jatkamaan Viiskorven suunnittelua yhdessä 4.10.2022

Viiskorpeen ideoituja rakennuksia, puita ja kaupunkitilaa.

Aika

4.10.2022 klo 13.45–17.00

Paikka

Aalto University Campus & Real Estate (Aalto CRE)

Rakentajanaukio 4, 02150 Espoo

Katso sijainti kartalla(ulkoinen linkki)

Järjestäjä

Kaupunkiympäristö

Hinta

Vapaa pääsy

Tapahtuman nettisivut

espoo.fi(ulkoinen linkki)

Viiskorven kaavarungon suunnittelu etenee. Esittelemme lokakuun tilaisuudessa, miten kesällä järjestetyssä tulevaisuuspajassa ja Maptionnaire-karttakyselyssä jätetyt kommentit ovat huomioitu suunnittelussa. Keskitymme erityisesti viherympäristöön ja ilmastoviisaisiin ratkaisuihin, alueelle tuleviin rakennustyyppeihin ja kaavarunkoluonnokseen. Tule rohkeasti kuulolle ja vaikuta Viiskorven alueen jatkosuunnitteluun!

Tilaisuus järjestetään Otaniemessä Aalto-yliopiston tiloissa osoitteessa Rakentajanaukio 4A tiistaina 4.10.2022 klo 16.45 alkaen. Tulevaisuuspajassa työskennellään pienryhmissä tuttuun tapaan yhteensä noin 2 tunnin ajan. Mukaan mahtuu 40 ensimmäistä ilmoittautujaa. Ilmoittaudu tilaisuuteen sekä mieleiseesi pienryhmään 29.9.2022 mennessä osoitteessa:

bit.ly/Tulevaisuuspaja0410

Tulevaisuuspaja on osa Aalto-yliopiston vuorovaikutteisen suunnittelun tutkimusta. Tapahtuma pidetään Otaniemessä, Aalto-yliopiston Cave-tilassa. Kyseessä on pimennettävä työpaja- ja seminaaritila. Kolmen näytön cave-seinä mahdollistaa sekä 2D- että 3D-visualisoinnit.

Jos matka Otaniemeen tuntuu liian pitkältä, ei hätää! Tulevaisuuspajassa käsiteltävistä asioista tehdään myös karttakysely. Sen avulla voit antaa palautetta tasavertaisesti paikan päällä osallistumisen sijaan. Tiedotamme kyselyn avautumisesta Facebookissa ja Twitterissä. Löydät karttakyselyn linkin lähempänä työpajan ajankohtaa verkkosivuilta: https://www.espoo.fi/fi/hankkeet/viiskorpi-kalajarvi-maankayton-tarkastelu

Rajoitetun osallistujamäärän vuoksi toivomme, että ilmoitat mahdollisesta peruutuksesta sähköpostitse osoitteeseen jatta.lahtinen@espoo.fi tai numeroon 040 636 5294.

Mistä on kyse?

Espoon väkiluvun odotetaan kasvavan vuoteen 2060 mennessä noin 1,6-kertaiseksi. Pohjois- ja keskiosien yleiskaavassa tähän kasvuun on varauduttu osoittamalla Viiskorven alueelle uusi keskus, josta tulisi koko pohjoisen Espoon uusi palvelukeskus.

Viiskorven ja Kalajärven muodostamalle joukkoliikenteen runkoyhteyden kehityskäytävälle on tehty vuoden 2021 aikana maankäytön tarkastelu. Tarkastelun tavoitevuosi on ollut 2060. Viiskorven kaavarunko perustuu tähän maankäytön tarkasteluun.

Asukkaiden toiveiden mukaisesti tavoitteena on kehittää Viiskorvesta luonnonläheinen ja omavarainen kaupunkikylä, jossa tutkitaan mahdollisuutta sijoittaa alueelle kaupunkipientaloja. Suunnittelussa kiinnitetään huomiota myös ilmastoviisauteen sekä monipuolisen asumisen ja yrittämisen mahdollisuuksiin alueella.

Kaavarunkotyö kytkeytyy osaksi Espoon kaupungin ja Aalto-yliopiston yhteistä FinEst-hankkeen CAVE-pilottia, jossa tavoitteena on kehittää vuorovaikutusta ja tiedon kulkeutumista asukkailta ja muilta sidosryhmiltä kaavoittajan suunnittelupöydälle.

Alustavan aikataulun mukaisesti kaavarunko on valmis alkuvuodesta 2023.

Lisätiedot: Jatta Lahtinen, jatta.lahtinen@espoo.fi, 040 636 5294.

Turvallisen tilan periaatteet: Haluamme, että tapahtumassamme on kaikilla hyvä olla, minkä vuoksi tapahtumassa noudatetaan turvallisen tilan periaatteita. Kunnioitathan siis muiden rajoja. Älä myöskään tee turhia oletuksia kanssaolijoiden taustoista, sukupuolesta, seksuaalisuudesta tai muista identiteettitekijöistä. Kaikenlainen häirintä, syrjintä tai muu toisten rajojen rikkominen johtaa häiriköijän poistamiseen alueelta. Mikäli kohtaat häirintää tai ahdistavia tilanteita tapahtumassamme, ole rohkeasti yhteydessä henkilökuntaan!

Tapahtuma somessa

 • Kalajärvi
 • Niipperi
 • Perusmäki
 • osallistuminen
 • asuminen
 • hyvinvointi
 • ulkoilu
 • rakentaminen
 • ympäristö
 • kaupunkisuunnittelu
 • päätöksenteko