Meren aarteet – näyttely vedenalaisesta luonnosta

Veden läpi siivilöityvä auringon valo valaisee hiekkapohjalla kasvavaa meriajokasta.

Aika

17.8.2022 klo 06.00 – 2.10.2022 klo 13.00

Paikka

Villa Elfvikin luontotalo

Elfvikintie 4, 02600 Espoo

Katso sijainti kartalla(ulkoinen linkki)

Ruukinranta

Järjestäjä

Kaupunkiympäristö

Hinta

Vapaa pääsy

Tapahtuman nettisivut

espoo.fi(ulkoinen linkki)

Meren aarteet -näyttelyssä pääset tutustumaan vedenalaisen luonnon monimuotoiseen lajistoon ja sen tutkimiseen. Valokuvat on otettu osana Suomen ympäristökeskuksen koordinoimaa Velmu – ohjelmaa.

Espoo on merellinen kaupunki. Merialuetta on peräti 158 neliökilometriä. Siihen mahtuu monenlaista luontoa rehevistä sisälahdista karumpiin kallio- ja hiekkapohjiin.

Kuvassa oleva meriajokas on Itämeren ainoa kokonaan veden alla elävä siemenkasvi. Silmällä pidettäväksi luokiteltua lajia tavataan myös Espoon merialueella. Meriajokas on herkkä pohjan muutoksille ja meren rehevöitymiselle. (Kuva: Mats Westerbom)

Vedenalaisen luonnon monimuotoisuuden inventointiohjelma eli VELMU kerää tietoa vedenalaisten luontotyyppien, lajien ja niiden muodostamien yhteisöjen esiintymisestä Suomen merialueilla. Päätavoite on edistää Itämeren lajien ja merialueiden suojelua sekä tukea meren ja sen luonnonvarojen kestävää käyttöä. Mitä emme tunne, emme voi suojella.

Meren aarteet -näyttely on osa Espoo juhlii -viikon ja Itämeripäivän ohjelmaa juhlistaen meriluonnon monimuotoisuutta.

Villa Elfvikin luontotalo on avoinna ma-pe klo 9-16 ja la-su klo 10-16. Luontotalo on suljettu 1.10.2022. Café Elfvik palvelee viikonloppuisin ja arkipyhinä luontotalon aukioloaikoina.

  • Laajalahti
  • Leppävaara
  • näyttelyt
  • ympäristö