Burt Turrido: An Opera

Kaksi tanssijaa seisovat vaativassa asennossa keskellä sinisiä lavasteita.

Aika

11.11.2022 klo 16.30

Paikka

Espoon kulttuurikeskus

Kulttuuriaukio 2, 02100 Espoo

Katso sijainti kartalla(ulkoinen linkki)

Louhisali

Järjestäjä

Espoon Kaupunginteatteri

Hinta

  • 39 / 36 / 20

Osta lippu(ulkoinen linkki)

Nature Theater of Oklahoman uutuusesitys Burt Turrido on ryhmän ensimmäinen teos, joka pureutuu oopperaan. Se on huumorin sävyttämä tarina eristäytyneestä yhteiskunnasta.

Kaunis ja salaperäinen nainen pelastaa haaksirikkoutuneen, hukkumaisillaan olevan miehen. Onko nainen aave vai merenneito?

Pelastettu rantautuu viimeiselle, vielä jäljellä olevalle, maakaistaleelle. Kasvillisuutensa menettänyt ja entisten asukkaidensa kummitusten täyttämä saari on itsevaltaisen kuninkaan ja kuningattaren hallinnassa. He nimeävät haaksirikkoutuneen Burt Turridoksi ja tekevät hänestä orjan, mutta mies epäonnistuu tehtävissään ja päätyy pian hallitsijaparin vangiksi.

Koska tarkoitus on tutkia oopperan muotoja ja käytänteitä, tragedia ei pääty tähän: lisäksi koetaan katastrofaalinen myrsky, neitseellinen hedelmöitys, murha, kolmiodraama, lavastettu teloitus, syntymä, avaruusolentojen hyökkäys ja ihmiskaappaus – eikä tämä show pääty ennen kuin joku lävistyy sarvivalaan syöksyhampaaseen.

Nature Theater of Oklaholman tuntevat tietävät, että heidän tyylinsä ja perinteisen oopperan välillä on hyvin vähän yhteistä. Burt Turrido: Ooppera on näyttävä villin lännen esitys, joka kumpuaa monista tutuista kliseistä. Ryhmä purkaa häpeämättömästi oopperan perinteisen rakenteen ja rakentavat palasista suurella intohimolla, huumorilla ja rohkeudella musiikkiteatteriteoksen, joka ei jätä ketään kylmäksi.

Käsikirjoitus ja ohjaus Kelly Copper, Pavol Liska
Esiintyjät Gabel Eiben, Anne Gridley, Robert M. Johanson, Bence Mezei, Kadence Neill
Musiikki Robert M. Johanson
Näyttämö- ja valosuunnittelu Luka Curk
Äänisuunnittelu Leon Curk, Daniel Groß
Puvustus Anna Sünkel
Dramaturgi Marcus Dross /Künstlerhaus Mousonturm
Dramaturgi Katja Herlemann / Schauspiel Frankfurt
Tuotantopäällikkö  Anne Kleiner / Künstlerhaus Mousonturm
Näyttämösuunnittelun assistentti Luka Curkille Nastja Miheljak
Tarpeisto Hanna Marlene Schnell
Tuotanto Künstlerhaus Mousonturm (Frankfurt a. M.), Schauspiel Frankfurt, Nature Theater of Oklahoma 
Levitys Something Great
Valokuvat Jessica Schäfer

Yhteistuottajat Wiener Festwochen, Festspillene i Nord-Norge (Harstad), Athens & Epidaurus Festival, Espoo City Theatre – The International Theatre of Finland, HAU Hebbel am Ufer (Berliini), Noorderzon Festival of Performing Arts & Society (Groningen), Zürcher Theater Spektakel, Kampnagel (Hampuri)

Tilaajat Frankfurter Positionen, BHF BANK Foundation -aloite German Federal Cultural Foundationin rahoituksella, Adolf und Luisa Haeuser-Stiftung für Kunst und Kulturpflege, osana UNLIMITED II -projektien sarjaa, joka tukee kärkihankkeita nykytaidekentän esittävän taiteen saralla.

  • Tapiola
  • musiikki
  • teatteritaide
  • kulttuuritapahtumat