Jumalainen Näytelmä

Kaksi hämmästyneen iloista näyttelijää istuu pöydän äärellä.

Aika

7.9.2022 klo 16.00

Paikka

Espoon Kaupunginteatteri

Revontulentie 8, 02100 Espoo

Katso sijainti kartalla(ulkoinen linkki)

Revontulihalli

Järjestäjä

Espoon Kaupunginteatteri

Hinta

  • 37 / 34 / 20

Osta lippu(ulkoinen linkki)

Valter Juveliuksen ihmeelliset seikkailut

Esityksen ytimessä on maanmittari ja keskinkertainen runoilija Valter Juvelius. Hän uskoo väitöskirjatyönsä ohessa löytäneensä Vanhaan testamenttiin kirjatun salaisen koodin ja murtaneensa sen. Salainen teksti paljastaa mihin liitonarkku on kätketty. Kyseessä ei ole mikä tahansa löytö, vaan kaksi kivitaulua, jotka sisältävät Jumalan Moosekselle antaman lain ja käskyt. Ei muuta kuin Jerusalemiin jymyjutun äärelle!

Juvelius pistää retkikunnan pystyyn ja aloittaa salaiset kaivaukset. Mukaan retkelle änkeää Juveliuksen sisko, kiihkouskovainen lähetyssaarnaaja Ester. Aarteenetsinnälle saadaan kansainvälinen rahoittaja ja siinä sivussa syntyy maailmanlaajuinen kalabaliikki.

Näyttämöllä nähdään Harhamastakin tuttu ensemble eli Eetu Känkänen, Cécile Orblin, Antti Laukkarinen, Enni Ojutkangas, Tomi Alatalo, Roosa Söderblom.

Armoitettu kynäniekka, Finlandia-palkittu Juha Hurme on tunnettu Suomen varhaisia vuosia käsittelevistä teoksistaan. Tällä kertaa päästään seikkailuun, jossa mukana vilahtelevat Eino Leino, L. Onerva ja muut suomalaisuuden aamunkoiton merkkihahmot. Jumalainen näytelmä perustuu oikeisiin ihmisiin ja aitoihin tapahtumiin, mutta lopputulos on täyttä fiktiota ja hillitöntä todellisuuden ylittävää kuvitelmaa.

Näytelmän inspiraation lähteenä on ollut historiantutkija Timo Stewartin kirja Valter Juvelius ja kadonneen arkin metsästys. Teos palkittiin Lauri Jäntin säätiön tietokirjapalkinnolla vuonna 2021 ja oli tietokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokas vuonna 2020.

Kantaesitys Espoon Kaupunginteatterin Revontulihallissa 8.9.2022.

TUOKSUTON NÄYTÖS
Tiistaina 4.10. klo 19 järjestetään tuoksuton näytös. Tapahtuma on suunnattu erityisesti allergisille ja tuoksuyliherkille. Pyydämme yleisöä ja henkilökuntaa saapumaan teatteriin täysin ilman hajuvesiä, partavesiä ja muita hajusteita.

DRAAMATYÖPAJAT JA OPPIMATERIAALIT RYHMILLE
Esitykseen liittyy ryhmille suunnattu draamatyöpaja sekä erityisesti lukiolais- ja ammattikouluryhmille suunnattu oppimateriaalipaketti. Työpaja ja oppimateriaali ovat esitykseen liput ostaville ryhmille maksuttomia.

TYÖRYHMÄ
Teksti ja ohjaus Juha Hurme
Näyttämöllä Eetu Känkänen, Cécile Orblin,Antti Laukkarinen, Enni Ojutkangas, Tomi Alatalo, Roosa Söderblom
Lavastus ja pukusuunnittelu Raisa Kilpeläinen
Valosuunnittelu Jarkko Lievonen
Musiikki Iida Savolainen
Äänisuunnittelu Tommi Koskinen
Maskeeraus Kaija Heijari
Kuvat Raisa Kilpeläinen

  • Tapiola
  • teatteritaide
  • kulttuuritapahtumat