Xantone Blacq(UK)

Artisti kuvassa

Aika

6.8.2022 klo 16.00–17.00

Paikka

Espoon kulttuurikeskus

Kulttuuriaukio 2, 02100 Espoo

Katso sijainti kartalla(ulkoinen linkki)

Järjestäjä

Elinvoima

Hinta

Vapaa pääsy

Keikka järjestetään Espoon kulttuurikeskuksen ulkoilmanäyttämö Amfilla. Ikärajaton ja ilmainen.

Suomessa useasti kiertänyt Lontoolainen Xantone Blacq palaa konsertoimaan Suomalaisen yhtyeensä kanssa Baltiaan ja Suomeen kesällä 2022.

Xantone Blacq ( Amy Winehouse, Paul Jackson, Emelie Sande, Michael Urbaniak etc etc ) on Lontoolainen laulaja, säveltäjä ja pianisti jonka monipuolinen ura on vienyt häntä ympäri maailmaa jo 20 vuotta. Xantone ja Kari Paavola ovat koonneet Xantonelle yhtyeen Pohjolaan josta on muodostunut tärkeä yhteistyökumppani Xantonelle, ja kesän konsertit ovatkin yhtyeen neljäs vierailu Suomessa ja Baltiassa.

Xantone, Kari ja kitaristi Aki Haarala ja basisti Heikki Laine ( Quintessence, Q-Continuum, Paleface ) kiersivät Suomea mittavasti juuri ennenkuin pandemia pysäytti konsertit keväällä 2020. Yhtye on esiintynyt Tampere-Talossa, Salo Jazzin pääesiintyjänä, sekä Sellosalissa, Vaasassa ja monissa muissa kaupungeissa Kajaaniin asti. Yleisö on ollut haltioissaan Xantonen räiskyvästi energiasta, ja maailmanluokan jazz-funk iloittelusta. Kotimainen yleisö selvästi arvostaa ja nauttii maailmantähtien konserteista, joissa mukana vahva kansallinen kulma Xantonen luottaessa lujasti Suomalaiseen rytmimnusiikkiosaamiseen.

Konsertissa kuullaan Xantonen omaa materiaalia hänen kahdelta levyltä, mahdollisesti muutamia lainoja esim Earth Wind and Fire yhtyeeltä, joiden muusikoiden kanssa Xantone on myös työskennellyt, sekä paljon improvisaatiota, ja jazz-iloittelua.
Ehdoton konserttikokemus kaikille funk-jazz-soul musiikista pitäville musadiggareille.

Espoon kulttuurikeskuksen konsertti on Xantonen neljäs esiintyminen PK-seudulla. Xantone on mm. vieraillut UMOn solistina myyden Savoy Teatterin loppuun kahdesti "Amy Lives" konsertin kanssa, jossa UMO + Xan esiintyivät. Tämän lisäksi Sellosali, Vuotalo ja 2015 Karin vetämä Töölön Funk Klubi ovat saaneet nauttia Xantonesta, ja hänen upeasta esiintymisestä.

Tapahtuma somessa

  • Tapiola
  • musiikki
  • kulttuuritapahtumat