Tähtivaloa 10 vuotta – Taidejengi ArtSiriuksen juhlanäyttely

Art Sirius näyttely.

Aika

2.6.2022 klo 05.00 – 22.6.2022 klo 18.00

Paikka

Espoon kulttuurikeskus

Kulttuuriaukio 2, 02100 Espoo

Katso sijainti kartalla(ulkoinen linkki)

Näyttelytila Ahjo

Järjestäjä

Elinvoima

Hinta

Vapaa pääsy

Taidejengi ArtSirius on taiteentekijöiden yhteisö, jonka juuret ovat Espoon työväenopiston kuvataiteen kolmivuotisissa perusopinnoissa. Taidejengin jäsenillä on vuonna 2021 juhlavuosi. He ovat harrastaneet taiteen tekemistä yhdessä kymmenen vuotta ja luova tekeminen jatkuu voimalla edelleen.

Taidejengi ArtSiriuksen vahvuus on monipuolisuus ja halu jatkuvasti kehittää omaa osaamistaan. Jengissä on mukana maalareita ja tekstiilitaiteilijoita, graafikoita, valokuvaajia ja kuvanveistäjiä sekä video- ja digitaiteen tekijöitä. He ovat osallistuneet tiiviisti työväenopiston kursseille ja kouluttautuneet eri tavoin taiteen tekemiseen.

Taidejengi ArtSirius on järjestänyt lukuisia yhteisnäyttelyitä. Jengin jäsenillä on ollut myös omia näyttelyitä. Yhteisissä töissä he ovat ottaneet kantaa muun muassa muoviroskan aiheuttamaan maapallon luonnon saastumiseen.
Näyttelytilan Ahjossa on esillä Taidejengi ArtSiriuksen jäsenten eri aikoina tekemiä töitä. Näyttelyssä on myös yhteinen seinälle ripustettu ”Taidejengi ArtSirius-työ”, joka koostuu kaikkien ryhmän jäsenten omalla tyylillään maalaamista kirjaimista.

Juhlavuoden kunniaksi näyttelyyn on valmistunut Espoon kaupungin avustuksen turvin graafikko Sakari Hallikaisen koostama valokuva-video Taidejengin historiasta. Esillä on myös ryhmän jäsenen Marja Tulanderin video Espoossa olevaan Puistohelmen hoivakotiin tehdystä Puistohelmen vuodenajat -maalausprojektista, johon jengin jäsenet osallistuivat.

Taidejengi ArtSirius haluaa omalla esimerkillään kannustaa kaikkia omakohtaiseen ja pitkäjänteiseen sekä erittäin antoisaan luovaan toimintaan yhdessä muiden kanssa ikärajoja asettamatta.

  • Tapiola
  • kulttuuritapahtumat
  • näyttelyt