Hämmästyttävät hämähäkit - Sami Karjalaisen valokuvia

Puna-musta-valkoisen suurisilmäisen hyppyhämähäkin muotokuva.

Aika

4.5.2022 klo 06.00 – 19.6.2022 klo 13.00

Paikka

Villa Elfvikin luontotalo

Elfvikintie 4, 02600 Espoo

Katso sijainti kartalla(ulkoinen linkki)

Ruukinranta

Järjestäjä

Villa Elfvikin luontotalo

Hinta

Vapaa pääsy

Tapahtuman nettisivut

espoo.fi(ulkoinen linkki)

Hämähäkkejä pelätään ja kammoksutaan. Ihan turhaan, sillä Suomessa ei elä oikeasti vaarallisia hämähäkkejä. Hämähäkeistä kannattaa puhua vain hyvää, koska ne ovat tärkeä osa ekosysteemejä.

Tämä näyttely esittelee muotokuvia eri hämähäkeistä, keskittyen erityisesti hyppyhämähäkkeihin. Useimmista muista hämähäkeistä poiketen hyppyhämähäkit ovat isosilmäisiä, toinen toistaan viehättävämpiä pieniä hyppijöitä. Ne eivät kudo verkkoja, vaan saalistavat vaanien ja äkkinäisesti hypäten niin kuin kissaeläimet.

Näyttely liittyy tekijänsä uuteen kirjaan Suomen hyppyhämähäkit, jota esittelee kaikki Suomen noin 40 hyppyhämähäkkilajia ja pyrkii lievittämään suomalaisten hämähäkkikammoa näyttämällä kuinka viehättäviä hämähäkit voivat olla.

Suomen hyppyhämähäkit -kirjaa ja -julistetta voi ostaa luontotalosta näyttelyn esilläolon ajan. Tiedotuskuvassa poseeraa kinnasjäkälähypykki.

Villa Elfvikin luontotalo on avoinna ma-pe klo 9-16 ja la-su klo 10-16, helatorstaina 26.5. klo 10-16. Café Elfvik palvelee viikonloppuisin ja arkipyhinä luontotalon aukioloaikoina.

  • Laajalahti
  • Leppävaara
  • näyttelyt
  • ympäristö