Karamzinin kahvihetki: Saariston säveliä

Pekka Pentikäinen ja Maria Kalaniemi soittavat harmonikkaa puun alla. Dragspelarna Pekka Petikäinen och Maria Kalaniemi under ett träd.

Aika

14.10.2021 klo 11.00

Paikka

Lasten kulttuurikeskus Aurora

Järvenperäntie 1-3, 02940 Espoo

Katso sijainti kartalla(ulkoinen linkki)

Järjestäjä

Elinvoima

Hinta

Liput 8 € (+toim.maksu alk. 1 €) Lippupiste. Kaikukortti käy. Liput ovelta 10 €.
Osta lippu(ulkoinen linkki)

Lisätiedot

Keskellä harmainta syksyä on mukava muistella musiikin siivin aurinkoista saaristoamme. Horisontissa siintää vielä kulunut kesä ja maailman kaunein saaristo, ihanat kala-ateriat veneen kannella, auringonlaskut pelimannien tahdittaessa laituritansseja... Tervetuloa musiikin, valokuvien ja tarinoiden siivin näihin kesäisiin tunnelmiin!

Espoolainen pelimanni ja hanuristi Pekka Pentikäinen on purjehtinut saaristoa ristiin rastiin, ja mansikkapaikaksi on muodostunut kaunis Aspöön saari keskellä Saaristomeren kansallispuistoa. Saarella asuu vuoden ympäri kymmenkunta asukasta, mutta kesäisin saari täyttyy niin veneilijöistä kuin mantereella asuvista mökkeilijöistä, joiden sukujuuret ovat tiukasti kiinni Aspön mahtavissa kallioissa.

Maria Kalaniemi, espoolainen harmonikkataitelija hänkin, on niin ikään ihastunut ikihyviksi kauniiseen saaristoomme. Suosikkipaikkoja ovat Aspö ja Utö, joissa tulee vietettyä pidempiäkin aikoja niin kesällä kuin talvella, samalla uusia musiikillisia inspiraatioita löytäen.

Musiikki on Aspössä osa aivan tavallista arkipäivää. Saarelta on kotoisin mm. Aspö-Erikinä tunnettu viulisti ja mestaripelimanni, joka musisoi paljon lähisaaren Brunskärs Majan kanssa. Myös Lasse Mårtensson oli tuttu näky veneineen Aspössä. Molemmilla saarilla pelimanniperinne jatkuu vahvana seuraavissa sukupolvissa.

Näiltä saarilta on Pekan ja Marian sormiin tarttunut konsertissa kuultavat lukuisat saariston sävelmät. Muuten... kuka olikaan ensimmäinen ilmateitse koskaan Suomeen saapunut henkilö, ja miten se liittyy näihin saariin? Se kuullaan konsertissa.

Konserttia kuvittavat Pekka Pentikäisen valokuvat
Kahvi kuuluu hintaan
Kesto noin 1 t.
Kuva Pekka Pentikäinen

KARAMZININ KAHVIHETKET

Karamzinin kahvihetket on aikuiseen makuun suunniteltu kulttuuritapahtumasarja. Lasten klttuurikeskus Aurora tarjoaa kauniin ympäristönsä eri ikäisten taide-elämyksille

HUOMIOITA

Tapahtuma pidetään Lasten kulttuurikeskus Auroran Meijerissä, joka on Auroran korttelin rakennuksista Järvenperäntien puoleisin.

Auroran piha on autoton. Parkkipaikkamme sijaitsee Träskändan puistotien toisella puolella osoitteessa Träskändanristi 4.

Suosittelemme tulostamaan verkkoliput etukäteen paperille. Puhelinten verkkoyhteyksiin voi tulla konserttipaikalla häiriöitä.

Tapahtuma somessa

  • Bodom
  • Järvenperä
  • Lippajärvi
  • Röylä
  • Högnäs
  • musiikki
  • kulttuuritapahtumat