Tutkijat kotieläinten ja suomenhevosen jäljillä

Suurennuslasi, hevosen pääkallo, mikroskooppi , dna-ketju

Aika

14.4.2022 – 26.2.2023 EET/EEST

Paikka

Talomuseo Glims

Glimsintie 1, 02740 Espoo

Katso sijainti kartalla(ulkoinen linkki)

Järjestäjä

Talomuseo Glims

Hinta

  • 3 Alennuslippu (eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varus- ja siviilipalvelusmiehet)
  • 6 Aikuiset

Osta lippu

Talomuseo Glimsissä avautuu 14.4.2022 toiminnallinen Tutkijat kotieläinten jäljillä -näyttely, jossa päästään kurkistamaan DNA-tutkijan kammioon. Näyttely kertoo mielenkiintoisia, uusimpia tutkimustuloksia suomenhevosen perimästä. Näyttelyssä ja siihen tiiviisti liittyvässä ohjelmassa tutustutaan myös muihin suomalaisen maaseudun eläimiin sekä pohditaan ihmisten ja kotieläinten yhteiselon muuttumista.

Näyttely kertoo yleisölle, mitä kaikkea DNA-tutkimuksen kautta on saatu selville, esimerkiksi miten suomenhevosesta on 100 vuoden aikana kehittynyt niin monipuolinen hevonen. Talomuseo Glims on tehnyt yhteistyötä Helsingin yliopiston suomenhevosen alkuperää tutkivan hankkeen tutkijoiden kanssa. Tutkijat keräsivät biomuistoja ympäri Suomen DNA-tutkimusta varten, joten näyttelyssä on esillä aitoja näytteitä, muun muassa hevosten jouhinippuja ja luunäytteitä.

Tutkijat kotieläinten jäljillä -näyttely jatkaa Glimsin kestävän kehityksen teemaan liittyvien näyttelyjen sarjaa, jonka käynnisti viime vuonna avautunut Sankaripölyttäjät-näyttely. Museokävijällä on nyt mahdollisuus tutustua monipuolisesti uusimpiin tietoihin ihmisten ja eläinten perimästä, sillä KAMU Espoon kaupunginmuseon Johtolankoja juurillemme -näyttely tarkastelee ihmisen perimää ja sen kautta sukelletaan etsimään juuriamme esihistoriasta.

Talomuseo Glims toivottaa kaikki tervetulleiksi tutustumaan näyttelyyn!

Tapahtuma somessa

  • Karvasmäki
  • Kunnarla
  • kulttuuritapahtumat
  • museot
  • näyttelyt