Siriuksen päiväkoti

Ingressi: Päiväkodissamme on 3 ryhmää, joista yksi on kielikylpyesiopetusryhmä (ruotsin kieli). Olemme avoinna klo 6.30 - 17.00, tarvittaessa klo 6.00-18.00 perheiden tarpeen mukaan.

Kuva: Espoon kaupunki

Meidän päiväkoti

Sirius sijaitsee Olari-Kuitinmäen keskeisellä paikalla hyvien liikenneyhteyksien varrella. Käytämme lähialueen puistoja ja asukaspuistoja päivittäisiin ulkoiluhetkiimme sekä hyödynnämme upean ison metsäalueen (Kokinmetsä) läheisyyttä viikoittaisilla metsäretkillä. Läheltämme löytyy myös liikuntakenttiä, joista osa toimii luistelukenttinä talvisin. Espoolaiseen monipuoliseen lähiluontoon kuuluu myös merenranta, joka on lyhyen bussimatkan päässä oivallinen retkikohde.

Olemme monikulttuurinen työyhteisö ja arvostamme moninaisuutta, kieli - ja kulttuuritietoista kasvatusta sekä kielitietoisesti painottuneita toimintatapoja ja oppimisympäristöjä. Lapsilähtöisyys, osallisuus ja toimijuus ovat meille tärkeitä oppimiskäsityksen ytimessä olevia asioita ja kiinnitämme erityistä huomioita vuorovaikutustaitojen ja tunnetaitojen oppimiseen. Toteutamme lasten kanssa erilaisia projekteja, joiden avulla tutustumme ja opimme uusia asioita.

Leikillisyys, ilo, yhdessä tekeminen ja lämmin, luottamuksellinen ilmapiiri kutsuu myös asiakasperheemme osallisiksi toimintaamme.

Kielikylpyesiopetus

Kielikylpyesiopetuksessa lapsi omaksuu ruotsin kielen arjen eri tilanteissa ja toiminnoissa henkilöstön toimiessa kielimallina. Ryhmän oppimisympäristön toteutuksessa on huomioitu kielen oppimisen tavoitteet.

Kielikylpyesiopetuksen aloittavilta ei edellytetä ruotsin kielen osaamista, vaan he voivat käyttää omaa äidinkieltään kunnes ruotsin kielitaito kehittyy. Ryhmä tekee yhteistyötä Päivänkehrän koulun kielikylpyluokkien kanssa.

Kielikylpyesiopetukseen haetaan espoo.fi sivujen kautta.

Espoon varhaiskasvatussuunnitelma