Pyöräilijöiden saaristovenereitin aikataulut

Pyöräilijöiden saaristovenereitti liikennöi kesäkaudella. Tarkista liikennöintipäivät, aikataulut ja lippujen hinnat.

Lähde kesällä pyöräilemään uudelle reitille, josta puolet etenet saaristoveneellä ja puolet pyöräillen. Pyöräilijöiden saaristovenereitti kulkee Rantaraittia pitkin Otaniemestä Nokkalan kautta Kivenlahteen ja sama toiseen suuntaan. Pyöräpaikkoja on saaristoveneessä noin 20 pyörälle ja pyöräilijät pääsevät ensisijaisesti näille risteilyille. 

Pyöräilymatka on pisimmillään 30 kilometriä, jos pyöräilet Rantaraittia pitkin Otaniemen satamasta ja Kivenlahden satamaan. Noin puolet lyhyemmän vaihtoehdon saat, jos valitset Nokkalan sataman toiseksi määränpääksesi. 

Reitti on opastettu kylteillä, joissa on veneen ja pyörän kuva. Näiden kylttien lisäksi reitillä pysyy seuraamassa ruskeita Rantaraittikylttejä.

Rantaraitin kylttien kuvassa kaksi hahmoa kävelee meren rannalla kulkevalla polulla. Pyöräilijöiden saaristovenereitin kylteissä on nuolet, joiden avulla on helppo suunnistaa oikealla reitillä.Kuva: Ronja Määttä

Pyöräilyosuudet Rantaraitilla

Otaniemi – Nokkala 13,5 km (sisältää Otsonlahden kierron 2,6 km) 
Kivenlahti – Nokkala 16,7 km (sisältää Suomenojan lintualtaiden kierron 1,8 km)  
Otaniemi – Kivenlahti 30,2 km (sisältää sekä Suomenojan lintualtaiden että Otsonlahden kierron)

Voit lyhentää pyöräilyäsi jättämällä suluissa olevat kierrot pois pyöräilystäsi. 

Huomaathan, että Rantaraitti on paikoin kapea ja siellä ulkoilee paljon kävelijöitä. Kivenlahden laatoitetulla Rantaraittiosuudella ei saa pyöräillä. Huomioithan siis muut kulkijat, kun pyöräilet Rantaraitilla.

Saaristoveneosuus 

Otaniemen ja Nokkalan välinen saaristovenematka kestää noin 35 min. 
Nokkalan ja Kivenlahden välinen saaristovenematka kestää noin tunnin kiertäen Suvisaariston.

Citynomadi-karttasovelluksen(ulkoinen linkki, avautuu uuteen ikkunaan) avulla voit suunnistaa Rantaraitin varrella sekä tutustua alueen palveluihin, kulttuurihistoriaan sekä luontokohteisiin. 

EspoonlahtiKauklahtiMatinkyläTapiola