Lastensuojelun jälkihuolto

Lastensuojelun jälkihuolto on tukea nuorille lastensuojelun sijoituksen jälkeen. Riippuen lapsen tai nuoren iästä ja tilanteesta, voi jälkihuolto olla tukea koko perheelle lapsen kotiutumiseen tai nuorelle itsenäistymiseen liittyvissä kysymyksissä. Jälkihuolto on aina vapaaehtoista. Espoossa alaikäisten jälkihuollosta vastaavat lastensuojelun avohuollon tiimit ja täysi-ikäisten jälkihuollosta lastensuojelun jälkihuollon tiimi.

Jälkihuollon tiimissä me tuemme nuoria esimerkiksi omaan asuntoon muuttamisessa, opiskeluissa, työelämän kysymyksissä, harrastuksissa, sosiaalisissa suhteissa ja taloudellisesti.

Nuorella on oikeus jälkihuoltoon huostaanoton tai vähintään puoli vuotta kestäneen avohuollon sijoituksen jälkeen. Jälkihuollosta voi saada tukea 25-vuotiaaksi asti. Oikeus jälkihuollon tukeen ei lakkaa, vaikka siitä olisi kieltäytynyt tai jälkihuolto olisi jossain kohdassa lopetettu (paitsi jos edellisestä lastensuojelun asiakkuudesta on kulunut yli 5 vuotta). Meihin voi siis ottaa yhteyttä uudestaan, jos haluaa palata jälkihuollon piiriin.

Espooseen muuttavat muiden kuntien jälkihuoltonuoret

Muista kunnista muuttavien jälkihuoltonuorten palveluista Espoossa vastaa aikuissosiaalityön nuorten tiimi. Sosiaalityöntekijä, kun haluat siirtää jälkihuollon asiakkuuden Espooseen, tee sähköinen huoli-ilmoitus aikuissosiaalityöhön.

Espoon jälkihuoltonuoret, jotka asuvat muissa kunnissa

Kun espoolainen jälkihuoltonuori muuttaa toiseen kuntaan, teemme yhdessä ensimmäisen jälkihuoltosuunnitelman, ja sen jälkeen jälkihuollon järjestämisestä vastaa nuoren uusi kotikunta. Jälkihuollon kustannuksista vastaa silloin Espoo. Teemme yhteistyötä uuden kotikunnan kanssa aina tarvittaessa. Lastensuojelun jälkihuollon tiimiä voi konsultoida kaikissa asioissa.

Yhteistyöhön liittyvissä kysymyksissä voi ottaa yhteyttä lastensuojelun jälkihuollon vs. johtavaan sosiaalityöntekijään Anita Kuroseen, ja laskutukseen liittyvissä kysymyksissä sihteeri Kirsi Jokivirtaan.

Lisätietoa jälkihuollosta

Lastensuojelun jälkihuollon yhteystiedot