Palvelusetelit terveysasemilla

Terveysasemilla on tällä hetkellä käytössä terveysasema-palveluseteli, jolla voit valita terveysasemaksesi yksityisen terveysaseman Espoon keskuksen alueelta sekä lääkärikäynnin palveluseteli, joka mahdollistaa yleislääkärin vastaanottokäynnin yksityisellä lääkäriasemalla. Löydät lisätietoa palveluseteleistä alta.

Lääkärikäynnin palveluseteli

Lääkärikäynnin palveluseteliä voidaan tarjota sinulle ajanvaraus- tai neuvontapuhelun yhteydessä hoidon tarpeen arvioinnin perusteella. Mikäli päätät ottaa palvelusetelin vastaan, saat tekstiviestillä tai postissa palvelusetelinumeron. Tarvitset numeroa, kun asioit valitsemasi yksityisen lääkäriaseman kanssa.  Lääkärikäynnin palvelusetelisi on voimassa 14 vuorokautta siitä, kun vastaanotat sen. Käy lääkärin vastaanotolla voimassaolon aikana.

Minulla on lääkärikäynnin palvelusetelinumero. Miten toimin?

 1. Valitse haluamasi lääkäriasema. Löydät asemien tiedot alta.
 2. Varaa puhelimitse aika lääkärin vastaanotolle. Saat tiedon aikojen saatavuudesta yksityisiltä lääkäriasemilta. Kerro palvelusetelisi numero ajanvarauksen yhteydessä.
 3. Maksa hoidon omavastuu lääkäriasemalle.
 4. Anna palautetta saamastasi hoidosta ja palvelusta.

Mitä hoitoa saan? 

Palveluseteli kattaa perusterveydenhuollon yleislääkärin vastaanoton sekä tarvittaessa perustasoiset laboratorio- ja kuvantamispalvelut. Yksityinen lääkäriasema vastaa mahdollisten tutkimusten tulosten ja hoito-ohjeiden tulkinnasta ja toimittamisesta sinulle soveltuvalla tavalla.

Saat palvelun valintasi mukaan suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Tulkkipalvelun järjestäminen ja sen kustannukset eivät kuulu palvelusetelin piiriin. 

Mitä lääkärikäynti maksaa? 

Lääkärikäynnin hinta on sama, kuin Espoon omilla terveysasemilla. Mikäli kuulut maksuvapautettujen ryhmään, palveluseteli korvaa lääkärikäyntisi kokonaisuudessaan. HUOM! Vastaanottokäynti korvataan palvelusetelillä, mikäli olet varannut ajan puhelimitse ja kertonut palvelusetelisi numeron ajanvarauksen yhteydessä. 

Peruuttamatta jätetystä vastaanottoajasta peritään enintään sama sakkomaksu kuin Espoon omilla terveysasemilla. 

Jos olet oikeutettu Kelan matkakorvauksiin, voidaan matka valitsemallesi lääkäriasemalle korvata.  Lisätietoja saat asiakaspalvelustamme sekä Kelasta.

Mikäli et haluakaan käyttää sinulle myönnettyä palveluseteliä, ole hyvä ja ilmoita siitä Espoon terveysasemien puhelinpalveluun 09 816 34500 ma-pe klo 7-18.

Valittavissasi olevat toimipisteet

Voit valita yksityisen lääkäriaseman toimipisteen taulukossa olevista vaihtoehdoista. Yritysten muut toimipisteet eivät ole käytettävissäsi.

Toimipisteissä on esteetön sisäänkäynti ja kaikissa on esteetön wc.

Espoon kaupunki valvoo, että saat laadukkaita ja asianmukaisia palveluja valitsemaltasi lääkäriasemalta. Palveluseteliä käyttäessäsi oikeusturvasi perustuu potilaslakiin, potilasvahinkolakiin ja kuluttajansuojalakiin.  Sinun ja valitsemasi yksityisen lääkäriaseman välillä on hoitoa koskeva sopimussuhde. Mikäli olet tyytymätön saamaasi hoitoon, ota ensisijaisesti yhteyttä hoidon antaneeseen lääkäriasemaan.

Terveysasema-palveluseteli

Espoolaisten on mahdollista valita terveysasemapalvelut yksityiseltä terveysasemalta Espoon keskuksen alueella. Palvelusetelillä saat valitsemaltasi yksityiseltä terveysasemalta samat palvelut kuin kaupungin omilta terveysasemilta, eli yleislääkärin vastaanotot, terveydenhoitajan ja sairaanhoitajan vastaanotot, rokotukset, laboratorio- ja röntgenpalvelut, päivystyksen ma−pe klo 8−16 (yhtenä iltana klo 18 saakka) ja terveysneuvonnan. Käyntimaksut ovat samat kuin kaupungin omilla terveysasemilla.

Palvelusetelillä voit valita terveysasemaksesi Mehiläinen Oma Lääkärisi Espoontorin(ulkoinen linkki) tai Terveystalo Espoontorin.(ulkoinen linkki) Myös muita yksityisiä terveysasemia voi tulla mukaan myöhemmin.

Samarian terveysaseman palvelut jatkuvat Espoon keskuksessa normaalisti. Tällä hetkellä Samaria toimii Espoon infektioterveysasemana. Palvelusetelimalli ei vaikuta kaupungin nykyiseen henkilöstöön eikä palvelussuhteisiin.

Haluan terveysasema-palvelusetelin! Mitä teen?

 1. Soita Espoon asiakaspalvelukeskuksen palvelusetelinumeroon 09 816 34550, avoinna tiistaisin ja torstaisin klo 7-16. Käytössämme on takaisinsoittopalvelu.
 2. Espoo voi myöntää sinulle terveysasemapalvelusetelin, mikäli olet espoolainen, sinulla on henkilötunnus. Seteleitä jaetaan enintään 25 000 kappaletta.
 3. Saat palvelusetelikoodin tekstiviestillä puhelimeesi. Palvelusetelikoodi voidaan myös postittaa.

Minulla on palvelusetelikoodi. Miten toimin?

 1. Valitse terveysasemaksesi Mehiläinen Oma Lääkärisi Espoontori(ulkoinen linkki) tai Terveystalo Espoontori(ulkoinen linkki). Huomio! Mukaan voi myöhemmin tulla muitakin yksityisiä terveysasemia. 
 2. Vahvista valintasi ottamalla yhteyttä valitsemallesi yksityiselle terveysasemalle. Kerro, että sinulla on palvelusetelikoodi. Terveysasema kirjaa sinut asiakkaakseen. 
 3. Varaa aika ja käytä palveluja.
 4. Voit halutessasi vaihtaa valintaa kerran vuodessa (ks. ohjeet alta).   

Haluan luopua terveysasema-palvelusetelistäni tai vaihtaa terveysasemaani! Mitä teen?

Voit vaihtaa terveysasemaasi kerran vuodessa. 

 1. Soita Espoon terveysasemien palveluseteli-puhelinpalveluun 09 816 34550, avoinna tiistaisin ja torstaisin klo 7-16.
 2. Kerro, että haluat vaihtaa toiselle yksityiselle terveysasemalle tai kaupungin omalle terveysasemalle.
 3. Valintasi tallennetaan 
 4. Asioi uudella terveysasemallasi.

Huomaathan

 • Terveysasema-palveluseteli ei ole konkreettinen seteli eikä paperi. Palveluseteli on kaupungin sitoumus siitä, että saat terveysasemapalveluja mainituilta yksityisiltä terveysasemilta. Käytännössä seteli on numerokoodi, jolla sinut kirjataan valitsemasi yksityisen terveysaseman asiakkaaksi. 

 • Palvelusetelillä saat valitsemaltasi yksityiseltä terveysasemalta samat palvelut kuin kaupungin omilta terveysasemilta, eli yleislääkärin vastaanotot, terveydenhoitajan ja sairaanhoitajan vastaanotot, rokotukset, laboratorio- ja röntgenpalvelut, päivystyksen ma−pe klo 8−16 (yhtenä iltana klo 18 saakka) ja terveysneuvonnan. Käyntimaksut ovat samat kuin kaupungin omilla terveysasemilla. Jos tarvitset hoitoa terveysasemasi ollessa suljettu, esimerkiksi iltaisin, viikonloppuna tai pyhäpäivisin, päivystysapu p. 116117 ja yhteispäivystys auttavat sinua. Erikoissairaanhoitoa vaativissa tilanteissa palveluseteliasiakas saa lähetteen HUSiin.

 • Jos haluat valitsemaltasi yksityiseltä terveysasemalta muita palveluja, esimerkiksi erikoislääkäripalveluja, maksat niistä itse, kunkin yrityksen oman hinnaston mukaisesti.  
 • Kun valitset palvelusetelin ja yksityisen terveysaseman, et voi käyttää kaupungin omien terveysasemien vastaanottopalveluja. 
 • Erikoissairaanhoitoa vaativissa tilanteissa palveluseteliasiakas saa lähetteen HUSiin. Jos tarvitset hoitoa terveysasemasi ollessa suljettu, esimerkiksi iltaisin, viikonloppuna tai pyhäpäivisin, päivystysapu p. 116117 ja yhteispäivystys auttavat sinua. 
 • Voit vaihtaa valintaasi kerran vuodessa, kuten aiemminkin.  
 • Palveluseteli on tarkoitettu vain espoolaisille, joilla on henkilötunnus.
 • Palveluseteleitä on tarjolla yhteensä 25 000 kappaletta. Näistä osa on tarkoitettu ensisijaisesti Suvelan ja Tuomarilan asukkaille ja loput muille espoolaisille, jotka haluavat terveysasemapalvelut Espoon keskuksen alueella. 
 • Espoon kaupunki valvoo, että saat laadukkaita ja asianmukaisia palveluja valitsemaltasi yksityiseltä terveysasemalta. Palveluseteliä käyttäessäsi oikeusturvasi perustuu potilaslakiin, potilasvahinkolakiin ja kuluttajansuojalakiin.  

Terveysasema-palveluseteliin liittyvää neuvontaa saat Espoon terveysasemien asiakaspalvelukeskuksen palveluseteli-puhelinpalvelusta p. 09 816 34550, avoinna tiistaisin ja torstaisin klo 7−16.  Asiakkuuden aikana, ole yhteydessä suoraan yksityiseen terveysasemaasi.