Palveluseteli kotihoitoon

Yksi vaihtoehto kotihoidon järjestämiseen on kaupungin myöntämä palveluseteli.

Jos sinulle myönnetty kotihoidon palveluja, voit saada palvelusetelin kotihoidon hankkimiseen.  Palveluseteliä käyttäessäsi voit valita kotihoidon palvelut kaupungin hyväksymältä kotihoidon palveluntuottajalta, jotka löydät palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä PSOP:sta(ulkoinen linkki).

Säännöllisessä kotihoidossa palvelusetelin arvo on enimmillään 34 € / tunti, sillä kotitalouden tulot vaikuttavat säännöllisen kotihoidon palvelusetelin arvoon.

Tilapäisessä kotihoidossa palvelusetelin arvo on 27 € / tunti. Kotitalouden tulot eivät vaikuta tilapäisen kotihoidon palvelusetelin arvoon.

Jos valitsemasi palveluntuottajan hinta on suurempi kuin palvelusetelisi arvo, maksat palveluntuottajalle omavastuuosuuden eli palvelun hinnan ja palvelusetelin arvon välisen erotuksen. Kotihoidon asiakasmaksulaskurilla voit arvioida, minkä suuruisen palvelusetelin saattaisit saada.

Palveluseteli on veroton etuus tuloverotuksessa. Verottomuus edellyttää, että palveluseteli myönnetään selkeästi määriteltyjä palveluja varten ja että se ei ole siirrettävissä toiselle henkilölle.

Palvelusetelistä voit kysyä Seniorineuvonta Nestorista(ulkoinen linkki).

Seniorineuvonta Nestori

09 816 33 333 PL 2308, 02070 ESPOON KAUPUNKI

Puhelinpalvelu avoinna arkisin klo 9–15