Olarin terveysluontopolku

Olarin terveysluontopolku on Espoon keskuspuiston Kokinmetsässä sijaitseva luontopolku. Polulla voi kokea useita terveyteen positiivisesti vaikuttavia luonnonelementtejä. Noin 2,5 kilometriä pitkän polun varrella on kahdeksan rastipistettä, joissa kussakin on kolme erillistä rastitehtävää. Polkua voi kiertää molempiin suuntiin, eikä rasteja tarvitse kiertää järjestyksessä. Opastaulujen tehtävä ovat kolmella kielellä. 

Terveysluontopolku on helposti saavutettavissa kävellen, pyöräillen, julkisin kulkuneuvoin ja omalla autolla. Pääsisäänkäynti on Ylismäentien ja Olarinkadun risteyksessä sijaitsevalla pienellä parkkipaikalla. Olarin terveysluontopolku ei ole esteetön. Reitin varrella on juurakkoisia kohtia, pitkospuita, portaita ja korkeusvaihtelua.

Haluatko nähdä lähempää? 360-asteen valokuvat terveysluontopolun opastauluilta löytyvät Espoon karttapalvelusta: kartat.espoo.fi(ulkoinen linkki)

Yhteystiedot 
Olarin terveysluontopolku 
Ylismäentie 15, 
02820 Espoo 
+358 9 8162 4832 
ymparisto@espoo.fi 

Terveysluontopolun suunnitteluohje 

Olarin terveysluontopolusta on julkaistu suunnitteluohje, joka kuvaa terveysluontopolun suunnittelua ja toteutusta. Suunnitteluohjeen avulla myös muut kaupungit ja asukasyhdistykset voivat toteuttaa terveysluontopolun hyödyntäen ulkoilureitin suunnittelussa osallistavan prosessin kautta aktiivisia asukkaita ja järjestöjä. 

Olarin terveysluontopolun suunnitteluohje on julkaistu kolmella kielellä. Suunnitteluohje on laadittu osana URBACT Health&Greenspace -hanketta, jossa kaupungin viher- ja virkistysalueiden suunnittelulla ja ylläpidolla parannetaan kaupunkilaisten hyvinvointia ja terveyttä. Espoon kaupunki oli mukana hankkeessa vuosina 2019–2022.  

Lisätietoja suunnitteluohjeesta: 
Ympäristöasiantuntija 
Laura Lundgren 
+358 43 825 7184 
laura.lundgren@espoo.fi 

Kuva: Janne Ketola, Summit Media
Matinkylä