Tarjoa työtä nuorelle keikkapankin kautta

Anna keikka nuorelle - Löydät apua lyhytkestoisiin töihin ja saat tekemättömät työt tehdyksi.

Näin keikkatyöpankki toimii

Työkeikkojen tarjoaminen 14–29-vuotiaille on hieno tilaisuus antaa espoolaisille nuorille ensimmäisiä työkokemuksia. Samalla saat helposti ja maksutta tekijän tilapäisille keikkatöille, joiden tekemiseen ei tarvita erityistä ammattitaitoa. Kaupungin yksiköiden lisäksi keikkatöitä voivat tarjota espoolaiset seurat ja järjestöt.

 • Keikkatyön tarjoavalle ei tule kustannuksia.
 • Keikoista ei synny nuorelle työsuhdetta.
 • Nuoret saavat palkkioksi 10 €/työtunti.
 • Keikkojen pituus on lyhyimmillään kaksi tuntia, pisimmillään kaksi viikkoa.

Huomioitavaa

 • Keikkapankin tarkoituksena on mahdollistaa nuorille ensimmäisiä työkokemuksia. Valitse ensisijaisesti nuoria, joilla ei ole ennestään keikkatyökokemuksia.
 • Haluamme myös, että mahdollisimman moni nuori saisi työkokemusta, joten suosittelemme palkkaamaan mieluummin kaksi nuorta 10 tunniksi kuin yhden nuoren 20 tunniksi.
 • Keikkojen tulisi olla ensisijaisesti kaikkien haettavissa, ei tutuille nuorille kohdennettuja.
 • Nuorta valittaessa varmista, että hän on espoolainen ja iältään 14-29 -vuotias (mieluummin jopa 14-17 -vuotias, mikäli mahdollista). Muista mainita nämä kriteerit ilmoitustekstissä. 
 • Palvelun kautta ei tilata tekijöitä sellaisiin Espoon kaupungin tehtäviin, joihin yleensä palkataan Seuren välittämä henkilö. Keikkatöiden ei ole tarkoitus myöskään korvata Kesäseteliä.
 • Yksi nuori voi tehdä keikkatyötä enintään kahden viikon ajan. Esimerkiksi leireille tai kerhon ohjaajaksi ei voi keikkapankin avulla palkata samaa nuorta toistuvasti yli kahdeksi viikoksi. 
 • Huomioithan myös keikkatöitä suunnitellessasi, että työaika noudattaa lakia nuorista työntekijöistä(ulkoinen linkki)
 • Workpilotsin käyttöehdot löytyvät täältä(ulkoinen linkki). Käyttöehdoissa mm. tarkemmin vakuutusasioista. 

Toimi näin, kun haluat tarjota keikkatyötä nuorelle

Työkeikat välitetään Workpilots-palvelun kautta, näin saat sen toimintaan:  

1. Lataa ilmainen palvelu puhelimeesi Google Playstä tai AppStoresta tai käytä verkkoversiossa

2. Valitse ’Rekisteröidy’ .

3. Tee tiimillesi yhteiskäyttöprofiili. Tämä onnistuu sekä verkossa että sovelluksen kautta. Suosittelemme käytettävän yhteiskäyttösähköpostia - mikäli tällaista ei ole käytettävissä, voi käyttää yksittäisen henkilön sähköpostiosoitetta. 

4. Tämän jälkeen laita sähköpostia ohjaamotalo@espoo.fi, jossa kerrotte minkä tunnuksen olette luoneet ja mikä työpaikka on kyseessä. Kerro lisäksi sähköpostissa arvio, kuinka monta tuntia keikkatyötä aiotte lähikuukausina tarjota nuorille, niin osaamme laittaa käyttäjätilillenne sopivan määrän Pilotpoint-pisteitä. Ilman pisteitä keikkoja ei voi tarjota.

5. Luo uusi tilaus ja valitse sopiva hakija tehtävään kun saat hakemuksia. Esimerkki-ilmoitus löytyy videon alapuolelta - muista korostaa keikkatyön olevan espoolaisille nuorille (ikää voit rajata lisää tarpeen tullen, kunhan menee 14-29 välille).

Huom! Kaikissa teknisissä haasteissa: ole yhteydessä Workpilotsin tukeen(ulkoinen linkki).

Katso tarkemmat ohjeet alla olevasta videosta:

Tekijä: Workpilots

Esimerkki-ilmoitus

Tehtävän kuvaus: Mysteerishoppaus Ohjaamotalo (kannattaa olla mahdollisimman lyhyt, että näkyy kokonaan listauksessa)

Palvelu: Mysteeri shoppaaja (Valitaan alasvetovalikosta.)

Lisätietoja: Mysteeri shoppaaja: tehtävänäsi on tulla Ohjaamotalon Starttipisteelle asiakkaaksi ja arvioida palvelua sekä antaa myöhemmin palautetta kokemuksestasi. Vaihtoehtoina tehtävän suorittamiselle on mennä Starttipisteelle Leppävaarassa tai asioida Discord- alustalla. Tehtävään kuuluu perehdytys etukäteen joko puhelimitse tai Teamsin välityksellä, sekä palautteen antaminen tehtävän jälkeen sovittuna ajankohtana.

Valinta tehdään viimeistään ke 15.1., jonka jälkeen olemme yhteydessä valittuun.

Voit hakea tätä tehtävää, jos olet 16-29 -vuotias espoolainen ja sinulla on ennestään hyvin vähän tai ei yhtään työkokemusta. (Tämä on tärkeä lause, jossa määritellään, että palkkaamme vain espoolaisnuoria). 

Lisätietoja keikasta saat Matti Meikäläiseltä  p. 012 345 6789

Sijainti: Lintuvaarantie, 2, 02650, Espoo

Toivottu aika: Perehdytys järjestetään ma 21.2. Mysteerishoppaus tulee tehdä viimeistään to 24.2. Palautetilaisuus sovitaan erikseen. (Tämän sijaan voi laittaa tarkan ajan kalenterista, jos kyseessä tiettynä ajankohtana tehtävä työtehtävä). 

Määrä: 2.0 Tuntia

Vinkkejä käyttöön:

 • Laita profiilin. kuvaksi esim. työpaikkasi logo, jotta erotut muista hakijoista.
 • Vaikka työ olisi etätyönä suoritettavaa, älä valitse etätyövaihtoehtoa - valinta muokkaa tehtävän näkyville valtakunnallisesti. Kirjoita tehtävän kuvaukseen, että työ suoritetaan etänä. 
 • Jos joskus haluat jättää tehtävän avoimeksi vielä valintojen teon jälkeen (valitse siis valinnan teon yhteydessä, että haluat valita vielä lisää tekijöitä), kunnes esim. varmasti kaikki valitut tekijät ovat saapuneet työhön, kannattaa siinä tilanteessa esim. lisätietoihin kirjoittaa: "Tehtävään on jo valittu tekijät, mutta tehtävä on avoinna jos muutoksia tulee viime hetkellä". Tehtävä tulee poistaa jälkikäteen itse peruuttamalla keikka manuaalisesti - eli avoin tehtävä ei poistu automaattisesti. Keikan poistaminen ei siis poista valittujen nuorten työtehtäviä. 
 • Hakijan iän (alle 18v, 18-24v, 25-29v tai yli 29) saa selville avaamalla hakijan profiilin. 
 • Jos nuori sairastuu, pyydä häntä perumaan itse hänelle annettu keikka. Myös keikkatyön tarjoaja voi perua keikan jälkikäteen, mutta tämä ei ole ensisijainen vaihtoehto. 
 • Käyttämättömät Pilotpoints -pisteet palautetaan seuraavan polun kautta: Maksut ja raportit > Pilotpoints > Siirrä. Pisteet palautetaan ohjaamotalo@espoo.fi -tunnukselle.